Nova vest
Košarka

Subota, 10.12.2016.

21:00

Rapsodija Partizana u drugom poluvremenu!

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu sa 87:64 u poslednjem subotnjem meču 13. kola ABA lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Rapsodija Partizana u drugom poluvremenu!
Starsportphoto

Partizan se mučio u prvom poluvremenu, ali je potom odigrao neverovatnu treću četvrtinu u kojoj je prelomio susret u hali ’Aleksandar Nikolić’.

’Crno-beli’ su na odmor otišli sa šest poena minusa, taj deo igre dobili 32:14, postigavši više poena nego u čitavom prvom poluvremenu.

U tim trenucima zablistali su Amerikanci – Frenk Robinson ekspresno je vratio egal, da bi onda Vili Hečer "poludeo" i trojkama zatrpao koš protivnika. Do kraja meča igrači Aleksandra Džikića nastavili su u istom ritmu i upisali desetu pobedu.

Koliko je beogradski klub dominirao u drugih 20 minuta, najbolje pokazuje šuterska statistika. U prvom delu ubacili su samo jednu trojku iz 13 pokušaja, a u drugom nestvarnih 11-13.

Hečer je na kraju bio najefikasniji sa 21 poenom i 3 asistencije, uz 6 pogođenih trojki iz 7 šuteva. Odličnu rolu imao je Stefan Birčević sa dabl-dablom (16p i 10sk), dok je Robinson stao na 12 poena.

Na drugoj strani Vuk Radivojević je ubacio 15 poena, ali uz šut iz igre 5-22, dok je Mićović imao 14.

Partizan će se sa skorom 10-3 izjednačiti sa Budućnošću ukoliko crnogorski klub izgubi od Crvene zvezde, dok je Igokea zabeležila šesti neuspeh, uz sedam trijumfa.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Mornar, a Igokea gostuje Ciboni u Zagrebu.

Tok meča:

Stefan Birčević otvorio je meč poluhorogom, a na drugoj stativi uzvratio je Micović, pre nego što je Hečer realizovao 2+1 za vođstvo Partizana. Američki plej je dobro krenuo, pogodio je trojku, da bi posle duge dvojke Robinsona i polaganja na semaforu pisalo 12:6.

Iako su vodili od samog starta, ’crno-beli’ nisu uspevali da se odlepe, najviše zbog toga što su gosti kažnjavali greške u odbrani laganim poenima. Igokein Robinson je realizovao oba slobodna bacanja, onda su Rikić i Milošević bili precizni, dok su se na drugoj strani probudili Veličković i Koprivica.

Novica je pustio Mahkovića i Pašajlića da šutiraju trojke, nisu bili precizni, ali su se domaći zbunili u poslednjem napadu, pa je na kraju prve četvrtine bilo 20:15.

Igrači Aleksandra Džikića igrali su odličnu odbranu od početka, klub iz Laktaša nekoliko minuta nije postigao poene, ali su Albijanić i Mićović napravili mini seriju za 21:18, dok Ratkovica nije uspeo da iskoristi otvoren šut za tri poena.

Kazna je usledila na drugoj strani – Mićović je pogodio trojku, Radivojević je iz odbojke vratio loptu u obruč i Igokea je preokrenula na 21:15.

Nastavila se užasna četvrtina Partizana koji do poslednja dva minuta nije postigao poene iz igre. Igokea je potpuno preuzela kontrolu nad igrom – 22:31. Stefan Birčević je konačno uspeo da probaci loptu kroz obruč, ali je Stefan Bajić momentalno zatražio tajm aut.

Domaćin se konačno malo trgnuo zahvaljujući Novici Veličkoviću, koji vezuje četiri poena i smanjuje na 27:33 na poluvremenu.

Partizan je mnogo agresivnije otvorio drugo poluvreme, a dobra igra u odbrani donela je nekoliko brzih poena. Predjnačio je Frenk Robinson koji je zakucavanjem razgalio publiku u dvorani ’Aleksandar Nikolić’, a onda trojkom ekspresno vratio svoj tim u igru – 37:38.

Domaćin je stigao do potpunog preokreta preko Uroša Lukovića, onda je Albijanić pogodio na drugoj strani, da bi Hečer trojkom vratio vođstvo.

U tim trenucima potpuno su se razigrali Luković i Hečer, pa su i drugi igrači počeli da ih prate. Koševi su se ređali u svakom napadu, a na drugoj strani Vuk Radivojević je previše forsirao. Birčević je položio i Partizan je otišao na maksimalnih +6.

Rapsodija se nastavila do kraja četvrtine, Hečer je ubacio dve trojke i pred poslednju deonicu rezultat je bio 59:47.

Kako je završena treća, tako je nastavljena četvrta četvrtina – neverovatnom šuterskom serijom Partizana. Hečer je pogodio trojku, Ratkovica dvojku, a onda je fantastični amerikanac ponovo bio precizan van linije 6,75.

Prednost je konstantn rasla, da bi nakon trojke Mihajla Andrića ekipa u beliim dresovima ima maksimalnih +21 (75:54).

Džikić je odlučio da u finišu pusti igrače sa manjom minutažom, ušlo se u mirniji ritam, pa je na kraju rezultat glasio 87:64.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve