Nova vest
Košarka

Petak, 25.12.2015.

12:47

Mitrović za B92: Top 16 samo delić mogućnosti tima

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je u razgovoru za B92 da plasman u Top 16 fazu samo 'delić mogućnosti ekipe crveno-belih'.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Prošao je taj neki najdosadniji i najteži period, gde ste bukvalno vezani za krevet i niste u mogućnosti mnogo toga da radite. Na moju veliku sreću, počeo sam nedavno sa fizikalnim terapijama, a pre nekoliko dana i sa laganim treninzima – gde je akcenat na jačanju povređene noge., kako bih bio što pre u mogućnosti da počnem sa aktivnijim i zahtevnijim trenintima“, rekao je Mitrović za B92.

Mitrović je teže povredio koleno početkom poslednje četvrtine duela šestolg kola ABA lige protiv Olimpije u Pioniru sredinom oktobra, a sličnu povredu doživeo je i prošle sezone, samo drugog kolena.

"Uvek je nezahvalno prognozirati jer taj datum može da varira. Ipak, prve prognoze govore da bi to mogao da bude kraj februara ili početak marta, ali videćemo kako se oporavak bude odvijao, pošto od toga sve zavisi. Gotovo uvek ta procena može da bude netačna, pa se možda vratim ranije ili kasnije na parket", dodaje kapiten srpskog i regionalnog šampiona.

Mladom krilnom centru očekivano najteže pada što ne može da pomogne svojim saigračima, koji i bez njega u timu imaju sjajnu jesen iza sebe.

"One utakmice u Evroligi, u Pioniru, se teško preživljavaju kada sedite na klupi, a kamoli kada ste pored klupe, kada ne možete da pomognete timu. Jedino što vam preostaje je da skačete, urlate, derete se... Budete kao navijač na tribinama. Ali, na svu sreću, mnogo je lakše kada se takve utakmice pobeđuju, pa povrede i sve ružno što vam se događa lakše podnosite", kaže Luka.

Tim sa Malog Kalemegdana prošao je drugi put uzastopno u Top 16 fazu Evrolige, dok se sa ekipama Budućnosti i Cedevite bori za sam vrh ABA lige.

"Oduševili me jesu, ali ne bih rekao i da su me iznenadili jer znam koliko ovi momci mogu, kao i koliki je potencijal ove ekipe. Mislim da uz vreme, koje nam je preko potrebno, ekipa može da pokaže svoj puni potencijal. Jer, usled svih nemilih događaja, koji nas prate od početka sezone – povreda, odlazaka, dolazaka – gotovo je nemoguće sav svoj kvalitet. Utakmice iza nas pokazale su samo delić svega onoga što ova ekipa može. Takođe, zahvalan sam im što su mi posle meča s Bajernom omogućili da se nađem na evroligaškom partku", zaključio je Luka Mitrović priču za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve