Nova vest
Košarka

Sreda, 08.07.2015.

20:55

Kraj UPPR, vraća se KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom saopštio je da je uspešno okončan Unapred pripremljeni plan reorganizacije iz 2011. godine, godinu dana pre planiranog.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tako su se stekli uslovi da KK Crvena zvezda (Mali Kalemegdan 2) u sezoni 2015/2016. zauzme mesto u svim takmičenjima.

Pre četiri godine KK Crvena zvezda je prepustila ime i igrače FMP-u iz Želenika, tokom trajanja reorganizacije kluba koji bio u velikim dugovima.

"Na Skupštini je konstatovano da je KK Crvena zvezda realizovala sve aktivnosti koje su bile predviđene po Unapred pripremljenom planu reorganizacije, usvojenim prvosnažnim rešenjem od 02.07.2012. godine pred Privrednim sudom u Beogradu. Na taj način realizacija UPPR-a KK Crvena zvezda je uspešno okončana. Time su se stekli uslovi da u skladu sa sporazumom iz 2011. godine, KK Crvena zvezda (Mali Kalemegdan 2) u sezoni 2015/2016 zauzme svoje mesto u svim takmičenjima. Na osnovu zaključaka sa ove sednice Skupštine, period stabilizacije koji je počeo 2011. godine može se nazvati uspešno okončanim na ponos i zadovoljstvo svih onih kojima je Zvezda u srcu", saopšteno je na sajtu kluba.

Tako je zvanično okončana saradnja Zvezde i FMP-a, u okviru koje su crveno-beli prvi put osvojili regionalnu ABA ligu, postali šamponi države posle 17 godina, te vratili se u Evroligu posle vise od 15 godina odsustva.

Sporazumom dva kluba svi trofeji osvojeni u prethodne četiri godine (po jedna ABA lige i Superliga, te tri Kupa Radivoja Koraća) pripadaju klubu sa Malog Kalemegdana.

Zvezda se u prethodne četiri godine takmičila kao pravni subjekt Crvena zvezda Beograd, sa sponzorskim "prezimenom" Telekom, ali takmičarsku funkciju opet preuzima matični klub.

Klub sa Malog Kalamegdana je u međuvremenu, dok je bio "zamrznut", vraćao dugove poveriocima, bivšim igračima, trenerima, funkcionerima i državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

307 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve