Nova vest
Košarka

Subota, 23.05.2015.

20:03

Efes se kocka, dominacija Novice

Košarkaši Anadolu Efesa moraće da igrati majstoricu za polufinale turskog plej-ofa, gde se prvi plasirao Trabzon.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
trabzonsporbasket.com

Tim Dušana Ivkovića je neočekivano poražen u Ankari od Turk Telekoma 88:83, pa će polufinalistu odlučiti treći meč u Istanbulu.

S druge strane, Trabzon je savladao Darušavaku i na svom parketu 78:71, pa čeka rasplet iz ranije pomenutog četvrtfinala kako bi saznao sledećeg rivala.

U šokantnom porazu Efesa najbolji je bio Nenad Krstić sa 22 poena (8/12 iz igre) i 9 skokova, 18 je dodao Dario Šarić uz 6 skokova i 5 asistencija, dko je 14 poena ubacio Met Džening.

"Naš ključni faktor igre je odbrana, a protivnik je danas imao 24 asistencije i postigao 88 poena. Moramo dobro analizirati ovaj meč i spremiti se na najbolji mogući način za sledeću utakmicu koja je u utorak", rekao je Ivković.

Junak velike pobede Trabzona protiv trećeplasiranog tima regularnog dela sezone Darušafake bio je Novica Veličković sa 21 poenom, 13 skokova i 2 asistencije.

Najbolje ga je pratio Amerikanac Maršal sa takođe 21 poenom, dok je Hrvat Stipanović sa 10 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu