Nova vest
Košarka

Subota, 18.04.2015.

23:31

Vujošević: Gruba i prljava Zvezda

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Crvena zvezda zasluženo slavila u trećoj utakmici polufinale serije ABA lige, ali da je igrala prljavo i grubo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

’Crveno-beli’ su pobedili sa 95:85 i tako poveli sa 2-1 u seriji, koja se nastavlja u nedelju od 21 čas, kada će ponovo domaćin biti šampion Srbije.

Čestitam Zvezdi, odigrali su dobru utakmicu, sa dobrom koncentraciju, znajući šta napadaju, šta traže. Odigrali su veoma grubo i prljavo, što im je bilo dozvoljeno, ali su imali energiju da igraju tako. Skokovi u napadu su bili odlučujući faktor što se tiče rezultata, ali i pokazatelj njihove veće prisebnosti i spremnosti kada je u pitanju ovaj meč“, rekao je Vujošević.

Vujošević se potom osvrnuo na suđenje i izjave koje su igrači i trener Zvezde davali pred treći susret u seriji.

Video sam izjavu Blažiča da i mi igramo prljavo. Kada šakom udara igrača, možda nije hteo da mu iskopa oko, ali je l’ to borbenost, je l’ to moral. Kažu da se Boban Marjanović udara po kolenima, sve se izvlači iz konteksta, a komentariše se prošla utakmica, kada smo mi šutirali šest slobodnih bacanja. Pored toga, delegiraju se raspoloženi prema Zvezdi Belošević i Radović. Pavlović jeste naseda na provokacije, ali se ne sudi faul kada ga igrač provocira, već samo njegova reakcija“, naglasio je Vujošević.

Strateg Partizana istakao je da sudije nisu rešile utakmicu, ali da su oni pokazatelj da „Zvezda ima dobru logistiku“.

Imate i sami oči, nije to osnovni razlog, ali je vrlo prljav način delegiranja. Zvezda ima dobru logistiku i svim sredstvima se bori da ostane u Evroligi. Pavlović je uhvatio lazića za nogu, ali pre toga nije sudio faul na Akojonu. Uhvatio ga je za nogu, nije išao da mu izbije oko“, rekao je Vujošević, „Ali, mi nismo bili u stanju da imamo karakter da prevaziđemo i tu situaciju. Niko Zvezdu nije potcenio, uvek kad se govori o kvalitetu igre, mora da se uzme u obzir i kriterijum koji omogućava ili ne omogućava da se igra. Zvezda je van toga zasluženo dobila utakmica. Ali, bilo je tendencioznog delegiranja sve logistike i sigurno da je velika odgovornost i na našim igračima, ne na svim podjednaka, kao i meni i stručnom štabu“.

Na pitanje da li veruje da njegov tim može da dođe do izjednačenja u seriji, Vujošević je rekao:

Ako bude suđenje kao sada, teško, ako bude pošteno, verujem da može“.

Krilni centar Partizana Milan Mačvan istakao je da ne zna razlog opuštanja 'crno-belih'.

Zvezda je zasluženo pobedila. Od prvog minuta je igrala agresivnije i spremnije. Ne znam zašto je to bilo tako, verovatno smo se opustili. Pokušaćemo da se spremimo do nedelje. Siguran sam da će ekipa reagovati i da ćemo biti bolji i spremniji“, rekao je Mačvan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve