Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.01.2015.

14:14

DV: Zašto sudije iz Slovenije?

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da ’crno-beli’ žele da pobede MZT u Skoplju i učvrste četvrto mesto

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Starsportphoto

Eventualnim trijumfom nad makedonskim timom Partizan bi se učvrstio na tabeli i još više približio plasmanu u plej-of ABA lige.

"Očekuje nas utakmica velike tenzije i značajna u odbrani četvrtog mesta. Respektujem MZT, ali verujem da moja ekipa može da zabeleži pobedu i ostane na četvrtom mestu. U obavezi smo prema publici i sebi da pružimo maksimum, ali to ne garantuje sigurnu pobedu, već samo lepu košarkašku predstavu", rekao je Vujošević.

Vujošević je dodao da mu nije jasno zbog čega će utakmicu u Skoplju deliti pravdu sudije iz Slovenije, ako se zna da je ljubljanska Olimpija glavni rival ’crno-belih’ za plasman među četiri najbolja tima.

"Onaj ko delegira sudije trebalo bi da se bavi jednom mogućošću, a to je da liga bude regularna. Ja ih prozivam iz te namere, a ne iz sujete ili loših namera, što je druga stvar. Verujem da će sudije biti na nivou i da će uslovi biti regularni", naveo je Vujošević.

On je istakao da je ekipa imala zdravstvenih problema, ali da će uprkos tome biti kompletna sa oporavljenim Milenkom Tepićem.

"Znamo da je MZT ambiciozan klub. Možda nisu imali strpljenje da sačekaju rezultate, s obzirom na kvalitet koji poseduju. Očekujem da njegovi igrači budu veoma motivisani jer su u vreme stare Jugoslavije kada je Partizan gostovao u Makedoniji to bili praznici košarke".

Vujošević je rekao da mu nije drago što je Luka Bogdanović napustio tim i prešao u Andoru.

"Svaki igrač je dragocen i ima svoju ulogu u timu. Luka se vremenom prilagodio sistemu i dobrim šutem za tri poena imao doprinos ekipi. Imao je otvoren ugovor, menadžer i on su to iskoristili i želim mu sve najbolje. Sigurno da do toga ne bi došlo da je drugačija finansijska situacija".

On je ponovio da je finansijska situacija u Partizanu teška i dodao da bi neki drugi klub u takvim uslovima bio mnogo lošije plasiran na tabeli, a možda se čak ne bi ni takmičio.

Košarkaš ’crno-belih’ Edo Murić rekao je da će ekipa dati sve od sebe da pobedi u Skoplju i nastavi pobedničku seriju.

"Čeka nas dobra ekipa, nije lako igrati u Makedoniji. Imaju vatrene navijače i sigurno će biti puna hala i vrhunska atmosfera", poručio je Slovenac.

Utakmica 20. kola Jadranske lige izmedju MZT i Partizana igra se u subotu od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve