Nova vest
Košarka

Sreda, 29.10.2014.

13:07

Čović: Naš budžet je 3,6 miliona €

Prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović rekao je da je budžet crveno-belih za ovu sezonu 3,6 miliona evra.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Ovosezonski budžet za ceo sistem Zvezde, prvi tim, mlađe kategorije i sve ostalo, iznosi 3,6 miliona evra. Da li je malo ili mnogo, to je ono što smo uspeli. Naša zaostavština je naš problem – dug od dva miliona iz UPPR-a (Unapred pripremjleni plan rekonstrukcije)“, rekao je Čović.

Za utakmicu sa Valensijom do sada je prodato oko 10.500 karata.

“Veoma nam je važna svaka utakmica i u Evroligi i ABA ligi i zato nam je potrebna podška navijača. Prodato je ukupno oko 10,5 hiljada ulaznica, znači da još ima prostora. Njihova podrška nam je neophodn, a trudili smo se da cene karata prilagodimo našim standardima. Zvezdin tim je veoma kvalitetan, jedan od najperspektivnijih u Evroligi. Jesmo i veoma mladi, ali to ne znači da nemamo ambicije“.

Čović je rekao da je ukupno prodato oko 2300 sezonskih ulaznica, 900 više nego prošle sezone.

“To dokazuje da rastemo, sviđalo se to nekome ili ne“.

U poslednje vreme spekuliše se o dovođenju pojačanja na poziciji krilnog centra.

“Naša je koncepcija da iz naših pogona proizvodimo igrače – sada je tu Tejić, tu je i Kaplanović imamo Čvorovića. Nemojte da trošite mesto da pišete o tome. To se ne planira. Ipak, ako zajednički procenimo da je potrebno pojačanje, a tu je glavno mišljenje trenera, onda ćemo pokušati nešto da uradimo“, rekao je predsednik crveno-belih.

Čović je kazao da trener Radonjić ima potpuno poverenje, kao i ceo tim.

Čitam malo priče, spekulacije... Pozicija trenera je sigurna. Od uprave tim ima apsolutnu rasterećenost što se tiče rezultata, ali od njih tražmo maksimalan rad i odnost prema dresu. Izgaranje na terenu, požrtvovanost, to je sve što tražimo – imamo razumevanja za njihove greške, oni su sastavni deo sporta“, zaključio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve