Nova vest
Košarka

Subota, 18.10.2014.

16:52

Vujošević: Cilj je dati maksimum

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je uoči gostovanja u Ljubljani da je Olimpija favorit, a da njegov tim mora da bude bolji nego do sad.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crno-beli" su nakon startne pobede zabeležili tri poraza, od toga dva ubedljiva od Cedevite i Lijetuvos Ritasa.

"Postaviti cilj da se da maksimum, da dostignemo limit koji je trenutno takav kakav je, ali da budemo svesni kada je u pitanju angažovanje, funkcija u službi tima, maksimalna nesebičnosti, uz zajednički trud i napor da stignemo do tog limita", rekao je Vujošević.

"Za šta će to u Ljubljani biti dovoljno, zavisi ne samo od nas nego i od nekih drugih faktora, pre svega i od raspoloženja i kvaliteta protivnika. Međutim, ono što je sigurno ne smemo da gubimo utakmicu sami od sebe, ne dajući taj maksimum", dodao je trener Partizana.

Crno-belima je uvek bilo teško u Ljubljani, bez obzira na svoj i kvalitet rivala.

"Mi daleko više moramo da se bavimo sobom i svojom igrom, nego protivnicima. Ono što imamo kao imperativ je sigurno lako definisati. Naša igra mora da bude znatno bolja nego što je bila na većem delu utakmice, pogotovu u uvodu meča u Viljnusu. Moramo biti potpuno koncentrisani pre svega na našu igru, nešto malo naravno praviti i određene adaptacije u odnosu na našeg protvnika", rekao je Vujošević.

Olimpija je u prva tri kola ostvarila dve pobede, nad Cibonom i Cedevitom, nakon čega je izgubila od Zvezde.

Milsim da je dolaskom Bugarina Nikolova, dovođenjem Marinovića, igrač koji ima dobar takmičarski karakter i dosta poena u rukama, kao i prisustvom pre svega Begića, igrača koji su tu već bili i postojali, Olimpija napravila za takmičenje potpuno spreman i dobar sastav. To su pokazali i dosadašnjim rezultatima, kako početkom Evrokupa tako i u Jadranskoj ligi. Možda od nekih rezultata ovakve Olimpije, ono što ne može da se smatra na tom nivou, je Superkup Slovenije, koji je Krka dobila. Međutim, očigledno se Olimpija mnogo podigla posle toga. Sada su jedan sastav koji je dobro izabran, gde su komplementarni igrači. U saradnji koju su do sada prikazali vrede i više nego što je prost zbir, uvećan je njihov pojedinačni kvalitet koji nije mali, kvalitetom saradnje", analizirao je rivala Vujošević.

Partizan gostuje Olimpiji u Ljubljani u nedelju, od 17 časova, u meču četvrtog kola ABA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu