Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.10.2014.

13:28

Srpski basketaši prvaci sveta!

Ekipa Novog Sada novi je šampion sveta u basketu ’3 na 3’, a titulu je osvojila u finalu Svetske turneje u Tokiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novosađani, u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, do titule su došli pobedom nad Saskatunom iz Kanade sa 21:11.

Srpski tim je dominantno stigao do titule, a najveći otpor pružila im je ekipa slovenačkog Trbovlja, koju su pobedili u četvrtfinalu sa 15:13. Potom je usledila ubedljiva pobeda nad Kranjem, pre sjajnog izdanja u borbi za titulu.

Domović, Majstorović, Savić i Ždero su u prestonicu Japana stigli kao jedni od favorita, što su i opravdali u konkurenciji 12 najboljih timova sveta.

Novi Sad je u grupnoj fazi bio takođe odličan i zauzeo je prvo mesto u grupi A, uprkos startnom porazu od Denvera sa 21:18, ali zahvaljujući pobedi nad Santosom rezultatom 21:12.

Podsetimo, članovi tima Novi Sad su reprezentativci Srbije koji su ove godine na Svetskom prvenstvu osvojili srebro, a na prethodnom šampionatu su bili zlatni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve