Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.08.2014.

18:56

Srbija bolja i od Kanade

Košarkaši Srbije zabeležili su i drugu pobedu na turniru u Trstu, pošto su savladali Kanadu sa 78:73 u okviru priprema za Svetski kup, koji počinje 30. avgusta.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena (5-12 iz igre), Raško Katić je za samo 13 minuta na terenu upisao 12 poena (6-8 iz igre, 2sk), a Nemanja Bjelica imao je 11 poena (4-10 iz igre), 6 skokova i 3 asistencije. Odličan je bio i Miloš Teodosić sa 7 poena (3-9 iz igre) i 10 asistencija, a Nikola Kalinić imao je 10 poena i 4 skoka.

Za Kanadu je Heslip postigao 17 poena, Olinik je dodao 14 poena, 9 skokova i 4 asistencije, a Edžim je upisao 11 poena.

’Orlovi’ su u nedelju savladali Bosnu i Hercegovinu, a u utorak ih očekuje i duel sa Italijom. Potom sledi turnir u Pou, gde će Srbija igrati sa Grčkom, Hrvatskom i Francuskom.

Tok meča:

Kanada je bolje počela meč i povela je sa 5:0, ali je Srbija odgovorila serijom 14-2 koju su predvodili Teodosić i Bogdanović. Posle prve deonice naši su vodili sa 16:12, a u istom ritmu nastavili su i početkom druge, pa je posle trojki Kalinića i Teodosića bilo i +13.

Međutim, Kanađani su uzvratili i do kraja poluvremena smanjili su zaostatak na pet poena.

Na isti način na koji su završili prvo, Kanađani su započeli drugo poluvreme, pa su serijom 9-0 preuzeli vođstvo. Bjelica, koji u prvom delu nije bio raspoložen, sada se razigrao i bio je najzaslužniji za povratak Srbije – ubacio je sedam poena, uključujući i trojku za 58:53.

Dobar je bio i Katić, a posle trojke Bogdanovića Srbija je stvorila osam poena viška na kraju trećeg perioda.

Katić je nastavio sa odličnom igrom, ubacio je još četiri poena, a nakon pogotka Kalinića Srbija je stvorila 12 poena prednosti (71:59) na četiri minuta do kraja. Međutim, protivnik se nije predavao i prišao je na -6, nakon čega je usledila trojka Bogdanovića, pa je Srbija privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve