Nova vest
Košarka

Sreda, 25.06.2014.

18:36

CZ u EL, Partizanu ni kvalifikacije

Košarkaši Crvene zvezde igraće naredne sezone u Evroligi, dok Partizan neće igrati ni kvalifikacije, objavljeno je na zvaničnom sajtu takmičenju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ nisu dobili 'vajld kartu’ za učešće, već su samo zamenili osvajača ABA lige Cibonu u elitnom takmičenju, posle odluke hrvatskog kluba da istupi iz Evrolige zbog finansijskih problema.

Na isti način, Dinamo Sasari je zamenio Montepaski, koji je nedavno objavio bankrot, dok je jedina specijalna pozivnica na godinu dana dodeljena Albi.

Cibonu menja sledeći najbolji tim iz ABA lige Crvena zvezda, dok će finalistu italijanske lige Montepaski zameniti sledeći najbolji tim iz tog takmičenja Dinamo Sasari. Takođe, predloženo je da Alba dobije jednogodišnju specijalnu pozivnicu, kojom će biti popunjeno upražnjeno mesto za tim sa A licencom”, između ostalog stoji u saopštenju ULEB.

Zvezda je prvobitno trebalo da igra kvalifikacije za elitno takmičenje, a iako se činilo da će njeno mesto u slučaju direktnog plasmana zauzeti Partizan, to se neće desiti.

Umesto predstavnika iz ABA lige u kvalifikacije ide Hapoel iz Jerusalima, a za jedno preostalo mesto boriće se i Asvel, Nimburk, Levski, Zijelona Gora, Strazbur, Ostende i Uniks.

Iz regionalnog takmičenja u Evroligu ide Cedevita, kao finalista.

Cibona je od Evrolige odustala zbog lošeg finansijskog stanja, a iako se još ranije spekulisalo da će to mesto zauzeti Zvezda čekala se samo zvanična potvrda. Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu još ranije je rekao da u slučaju odustajanja Cibone to jedno mesto se vraća ABA ligi i Zvezda ga je dobila zahvaljujući prvom mestu u regionalnom delu sezone.

Lista učesnika Evrolige za sezonu 2014/15: Alba, Anadolu Efes, Cedevita, Crvena zvezda, CSKA, Dinamo Sasari, Emporio Armani, Fenerbahče, Barselona, Bajern, Galatasaraj, Laboral Kuča, Limož, Makabi, Nižnji Novgorod, Neptunas Kaipeda, Olimpijakos, Panatinaikos, Turov, Real, Unikaha, Valensija i Žalgiris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

579 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve