Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.04.2014.

22:03

Skorcanitis kao nekada Artest

Košarkaš Makabi Tel Aviva Sofoklis Skorcanitis želeo je fizički da se obračuna sa pristalicama gradskog rivala Hapoela, ali ga je obezbeđenje sprečilo.

Izvor:

Autor:

Default images

Derbi izraelske Viner lige okončan je uzbudljivom završnicom i pobedom Makabija 83:80, a do nemilih scena došlo je neposredno po završetku meča.

Centar Grčke reprezentacije želeo je da se obračuna se jednim navijačem Hapoela, ali ga je obezbeđenje hale u poslednji čas sprečilo da fizički ne nasrne na gledaoca.

Skorcanitis je svoj potez objasnio činjenicom da su ga protivnički navijači vređali na rasnoj osnovi, i da više nije mogao da izdrži. Priča je dobila svoj nastavak i na parking ispred hale, kada su navijači Skorcijanitisu pevali - "Ideš u zatvor".

Prema informacijama iz izraelske štampe, robusni centar je prilikom pokušaja da se obračuna sa navijačima povredio četvorogodišnjeg dečaka, sina trenera Hapoela Ereza Edelštajna.



"Kada sam video da mi je sin blizu mesta događaja, u 'galeriji poznatih', odmah sam pritrčao i odneo ga u svlačionicu. Bio sam van sebe kada sam video da mi je sin povređen, ovakvo ponašanje je nedopustivo", rekao je Erez Edelštajn.

I u protivničkom taboru se slažu da u sportu nema mesta ovakvim reakcijama i postupcima, najavivši da će kazniti svog igrača.

"Nisam tačno siguran šta se dogodilo na kraju meča, tako da ne mogu sa sigurnošću da tvrdim šta se dogodilo. Ali, prema informacijama koje trenutno imam mogu da kažem da će Skorcanitis biti oštro kažnjen. Jednostavno, takvo ponašanje ne priliči niti jednom sportisti", rekao je direktor "Ponosa Izraela" Nikola Vujčić.

Ovo nije prvi put da korpulenti centar pokazuje svoju preku narav, jer se takođe našao u sukobu sa igračima Srbije za vreme "Akropolj kupa" 2010 godine.

Nešto slično prvi put smo videli u NBA ligi 2005. godine, kada je tadašnji Ron Artest, a danas Meta Vorld-Pis, kao igrač Indijane ušao na tribinu i fizički se sukobio sa navijačima Detroita. Posle incidenta kažnjen je susprenzijom do kraja sezone, pa je pauzirao preko 60 mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu