Nova vest
Košarka

Petak, 14.03.2014.

12:44

Otkazan meč Partizan – Solnok

Utakmica 24. kola ABA lige između Partizana NIS i Solnoka, predviđena za nedelju u 17 časova, otkazana je odlukom lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

ABA liga je otkazala susret zbog puta KK Solnok na treću utakmicu četvrtfinala Evročelendža u Estoniju. Mađari bi se pobedom protiv Tartu Roka plasirali na Fajnal-for.

"U sledećih nekoliko dana će se pokušati naći drugi termin odigravanja utakmice", navodi se u saopštenju direktora takmičenja regionalne lige Josipa Bilića dostavljenom u Humsku 1.

Ukoliko se ne pronađe alternativni termin, a Bilić je u petak za B92 istakao da je to teško uraditi, meč bi mogao da bude registrovan službenim rezultatom 20:0 za Partizan.

Crno-beli su i pored moguće opcije pobede bez igrača, želeli da se utakmica odigra, pominjala se promena termina za 12:00 časova, ali su izgleda Mađari bili odlučni u tome da predstojećeg vikenda ne dođu u Beograd.

"Regularnost takmičenja nije dovedena u pitanje. Utakmica je otkazana, a videćemo šta će biti. Ona mora da se odigra, a ako ne može, onda neko mora da snosi posledice. U ovom slučaju krivica je apsolutno na Mađarima, ali ne želim da ulazim u te probleme. Odložena je do daljnjeg. Više ćemo znati sledeće nedelje. Partizan ima težak raspored zbog obaveza u Jadranskoj ligi i Evroligi", poručio je Bilić.

Partizan je na deobi trećeg mesta ABA lige sa Budućnošću i Cibonom sa skorom 15-8. Dva od ta tri tima će se plasirati na Fajnal-for. Crno-beli imaju bolji međusobni skor sa Zagrepčanima, dok u sledećem kolu gostuju u Podgorici (Partizan dobio 7 razlike u Pioniru).

Cibona za vikend gostuje Igokei, a Budućnost Cedeviti. U sledećem kolu "vukovi" igraju protiv Širokog Brijega, a u poslednjem kolu sastaju se: Partizan – Cedevita, Cibona – Crvena zvezda i Mega Vizura – Budućnost.

Pored borbe za F4, aktuelna je i borba za nacionalni koeficijent koji odlučuje koja će država sledeće sezone imati četiri predstavnika u takmičenju. Srbija trenutno vodi protiv Hrvatske sa 13,00-12,67.

Partizan u četvrtak dočekuje izraelski Makabi Tel Aviv u Kombank Areni, u meču 11. kola Top 16 faze Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu