Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.03.2014.

17:33

Nikolić: Moj motiv? Volim košarku

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić potvrdio je za B92 da je dao izjavu policiji, koja ga je pozvala na saslušanje jer je svoj novac dao klubu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nikolić je istakao da su ga u policiji na informativnom razgovoru pitali koji su bili motivi za njegov potez.

Strateg Kragujevčana je, inače, više puta ove sezone javno tražio finansijsku pomoć za svoj klub, koji je imao velike izdatke i zbog učešća u Evrokupu, ali i ABA ligi, pošto je, podsetimo, Radnički morao da plati svoje mesto u regionalnom takmičenju.

Pitali su me koji su moji motivi da dam svoj novac klubu. Objasnio sam im da volim košarku i da dajem svoj novac jer je klub pred bankrotom. Da bismo išli da igramo Evrokup morao sam da reagujem, zajedno sa svojim direktorom Grujinom. Ali, ne shvatam što su zvali mene, ja sam trener, direktor je tu da kaže”, rekao je Nikolić za B92.

Nikolić je istakao da je on samo želeo da svojim igračima pruži što bolje uslove i istakao da je na razgovoru u policiji bio i direktor Radničkog Ivan Grujin.

Učešće u Evrokupu je za nas bilo mnogo skupo, ali je bilo pogibeljno za nas. Morali smo da damo 50.000 evra za Evrokup, sumu koju smo mogli da damo za takmičenje. Ali, tako FIBA kaže, a mi smo napravili istorijski uspeh plasmanom u drugu fazu. Oni su sada mene pozvali na odgovornost, a ja se zaista na razumem u to. Pitaju me koji su moji motivi, pa ja volim košarku, imamo još deset godina ugovor sa gradom, želimo da napravimo neku košarku ovde, da omogućimo što bolje uslove igrače da bi se što bolje pripremili i odigrali što bolje”, istakao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve