Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.12.2013.

14:01

"Dule bolje, Bogdan spreman"

Zdravstveno stanje trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića bolje je u odnosu na prethodnu nedelju kada je primljen na Vojno-medicinsku akademiju (VMA).

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Međutim, još ne zna da li će moći da predvodi ekipu na startu Top 16 faze Evrolige protiv madridskog Reala.

"U svakodnevnom sam kontaktu sa Vujoševićem."

"On je smešten na VMA i tamo o njemu brine vrhunski tim lekara. Sada je u mnogo boljem stanju nego kada je došao u bolnicu, međutim, nezahvalno je u ovom trenutku davati prognoze kada bi mogao da se vrati na radno mesto", rekao je Vujoševićev pomoćnik Velimir Gašić na konferenciji za medije u Beogradskoj Kombank areni.

"U goste nam dolazi veliki tim, kraljevski klub, navijačima nije potrebna bolja pozivnica od toga. Verujem da će svi koji dođu u Arenu uživati u utakmici. Ipak, i igrači Reala su ljudi od krvi i mesa, na parketu će biti "pet na pet" i videćemo kako će to izgledati", istakao je Gašić na konferenciji za medije u Beogradskoj Kombank areni.

Gašiću će utakmica protiv Reala biti samostalni debi u Evroligi.

"Odavno sam spreman za neke stvari, pa i za debi u Evroligi. Uostalom, kada radite u velikom klubu kao što je Partizan uvek morate da budete spremni na sve što vas očekuje", naveo je Gašić i dodao da će za meč sa Madriđanima Bogdan Bogdanović sigurno biti spreman, iako je zbog povrede u jednom trenutku morao da napusti utakmicu sa Igokeom u ABA ligi.

Što se tiče Tarensa Kinzija, koga očekuje kazna zbog incidenta u noćnom izlasku, Gašić je istakao da očekuje da odigra na standardnom nivou.

Pomoćni trener Partizana prokomentarisao je i sjajnu formu Madriđana, koji od početka sezone imaju neverovatan skor 25-0, a u nedelju su slavili u velikom derbiju protiv Barselone.

"Real je na impresivan način odigrao prvu fazu Evrolige, a sjajni su i u domaćem šampionatu. Napravili su minimalne promene u timu u odnosu na prošlu sezonu, a i tad su bili na korak od osvajanja Evrolige. Stavili su individualni kvalittet u funkciju ekipe, imaju neverovatnu hemiju, ideolog cele priče je bez sumnje Serhio Rodriges, koji pokazuje neverovatan talenat i kvalitet iz meča u meč", zaključio je Gašić.

Kapiten košarkaša Partizana Dragan Milosavljević rekao je da u ovom trenutku crno-beli ne razmišljaju o proslavi Nove godine, već da im je samo Real u mislima.

"Real je možda i najbolja ekipa u Evropi i mi zbog toga ulazimo rasterećeni u utakmicu. Verujem da će biti dobar meč, uz veliku posetu i sjajnu atmosferu. Borićemo se do kraja i videćemo šta će biti", poručio je Milosavljević.

Utakmica između Partizana i madridskog Reala igra se 2. januara od 19 sati u Beogradskoj Kombank areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu