Nova vest
Košarka

Subota, 02.11.2013.

12:29

Gist: 'Delije' za pamćenje

Košarkaš Panatinaikosa Džejms Gist, koji je ranije branio boje Partizana, rekao je da je oduševljen navijačima Crvene zvezde posle meča dva tima u Evroligi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Grčki velikan je u okviru trećeg kola Evrolige slavio protiv ’crveno-belih’ sa 90:86 produžetaka, za atmosferu iz „Pionira“ od petka uveče kaže da može da se poredi samo sa onom koju prave navijači u istanbulskom derbiju.

Poznato je koliko je “Pionir” vruć teren. Malo timova je uspelo da pobedi na ovom parketu. Publika je bila zaista odlična, nosili su Zvezdu od početka do kraja. Ovu atmosferu bih mogao da uporedim samo sa onom u Istanbulu kada sam igrao za Fenerbahče protiv Galatasaraja”, rekao je Gist.

Oduševljen ‘delijama’ bio je i Nikos Papas, koji je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf ‘zelenih’ u Beogradu.

Bitana utakmica i pobeda. Uspeo sam da se istaknem, ali to kod nas nije bitno. Sada sam bio to ja, sledeći put će biti neko drugi. Ovo je najneprijateljskiji teren na kome sam igrao, ali publika me je oduševila”, istakao je Papas.

Sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Bobana Jankovića Vladimir prvi put se našao u “Pioniru” kao protivnik ‘crveno-belih’.

Fenomenalna atmosfera. ‘Delije’ su bile na vrhunskom nivou. Znali samo da će biti teško i zadovoljni smo pobedom. Gest pred početak meča je bio za mene veoma emotivan. Nadam se da će se ljudi sećati mog oca na pravi način”, rekao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu