Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.10.2013.

13:58

Blažič: Poraz se ovde ne prašta

Slovenački košarkaš Jaka Blažič rekao je da Crvena zvezda gaji sličan stil igre kao njegov nacionalni tim.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Blažić je ovog leta u redove ’crveno-belih’ stigao iz Olimpije i istakao se odličnim partijama, ali je svestan da on i saigrači moraju bolje da bi opravdali očekivanja.

Posle četiri kola u regionalnoj ABA ligi, Zvezda ima skor od tri pobede i jednog poraza i deli drugo mesto sa Partizanom, iza Cedevite. U prvom kolu Evrolige, ’crveno-beli’ du doživeli tesan poraz od Lokomotive Kubanj pred prepunom „Kombank arenom“.

Znao sam kakav stil košarke mogu da očekujem od trenera Radonjića. Sada igramo slično kao što smo igrali u slovenačkoj reprezentaciji, lopta se vrlo brzo kreće. Razgovarao sam sa Radonjićem pre nego što sam potpisao ugovor, znao je da je moja slabost odbrana i prioritet mi je da se na tom polju popravim. Ipak, moram da primetim da je i moj napad sada drugačiji u poređenju sa prethodnom sezonom. Tada su me dosta vodile emocije i pravio sam glupe greške, ali sam u međuvremenu shvatio da to nije najbolji način za igru“, rekao je Blažič.

Blažič je istakao da mu se život promenio od dolaska u Beograd i da je pritisak u Srbiji daleko veći nego što je slučaj u Sloveniji.

Ljudi su veoma strastveni po pitanju košarke i postavljaju velike standarde. Porazi se jednostavno ne praštaju. Uvideo sam to odmah posle utakmice, pošto navijači nisu bili zadovoljni porazom od Širokog na startu, ali je drugačija situacija bila na startu Evrolige, kada smo pozdravljeni aplauzom, uprkos porazu od Lokomotive“, istakao je Blažič.

Mladi slovenački košarkaš je, takođe, rekao da mu je bilo teško da se adaptira na treninge u Zvezdi posle Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Imao sam određene probleme po dolasku u Beograd, pošto su moji saigrači bili u punom ritmu treninga, dok ja nisam imao pravi trening skoro tri nedelja zbog Evropskog prvenstva. Ovde su treninzi na veoma visokom nivou i vrlo brzo sam uspeo da se naviknem i upoznam sve“, rekao je Blažić, „Tokom rada sa slovenačkom reprezentacijom sam imao priliku da radim sa odličnim igračima i vidim kako se oni ponašaju, igraju i rade. Pritisak pod kojim smo mi bili tada je drugačiji, ali mi je pomogao da se lakše priviknem na situaciju u Beogradu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve