Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.10.2013.

21:58

ABA: Olimpiji samo dva poena u 4/4

Košarkaši Cibone ubedljivo su pobedili Olimpiju u Ljubljani sa 74:47 u poslednjoj utakmici drugog kola regionalne ABA lige, koju je obeležio i negativni rekord.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zagrepčanima je to prva pobeda ove sezone, pošto su u prvom kolu izgubili od Radničkog, dok je slovenačkom timu to drugi poraz.

Pored ubedljive pobede, meč je obeležilo i to što su Ljubljančani u poslednjoj četvrtini postigli samo dva poena, što je negativni rekord u regionalnom takmičenju. Te poene postigao je Stivenson u poslednjem minutu.

Posle izjednačene prve četvrtine, gosti su u „Stožicama“ preuzeli inicijativu, preokrenuli, a potom održavali prednost. Ljubljančani su se držali sve do poslednje četvrtine, ali im je tada Cibona dozvolila da postignu samo dva poena i gosti su slavili ubedljiv trijumf.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Žižić sa 16 poena i pet skokova, Šarić je dodao 14 poena i devet skokova, dok je dvocifreni učinak imao i Stroberi sa 13 poena i pet skokova. Kod Olimpije istakao se samo Gailius sa 11 poena.

U narednom kolu, u nedelju, Cibona dočekuje Solnok, dok Olimpija gostuje Širokom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu