Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.09.2013.

09:45

Nataša se hrabro oporavlja

Teško povređena srpska košarkašica Nataša Kovačević u sredu je, prvi put posle stravične saobraćajne nesreće u Mađarskoj, ustala iz kreveta.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Kovačevićeva, kojoj je posle nesreće leva noga amputirana do kolena, još jednom je pokazala neverovatnu volju.

Herojski, kao i do sada, Nataša je ostvarila veliku pobedu“, rekao je Natašin otac Vukašin Kovačević, „Ona je u sredu vežbala koleno na amputiranoj nozi. Psihički je sada još jača nego što je bila. Njena volja je čvrsta kao beton i više je ništa neće zaustaviti“.

Zajedno sa srpskom reprezentativkom Milicom Ivanović i ostalim saigračicama iz mađarskog kluba Đer, Nataša je u subotu preživela tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli trener Fuzi Akos i tim menadžer Peter Tapodi. Ivanovićeva je, srećom, prošla sa lakšim povredama, ali je Nataša ostala bez noge.

Nataša je u sredu, sa svima koji joj pružaju podršku u oporavku, na društvenoj mreži Fejsbuk podelila fotografiju iz svoje bolničke sobe. Po nasmejanom licu niko ne bi mogao ni da nasluti kroz kakav pakao prolazi hrabra košarkašica koja je pre samo četiri dana preživela užasnu saobraćajnu nesreću i posle toga veoma tešku operaciju.

Uprkos tragediji koja je zadesila, Nataša nijednog trenutka nije očajavala. Sve vreme uz nju je i Milica Ivanović koja joj je, kao i drugim košarkašicama Đera, pomogla posle udesa. Podršku joj pružaju i drugi srpski sportisti koji igraju u Mađarskoj. Posećuju je rukometašica Katarina Bulatović, kao i košarkašice Sara Krnjić i Dragana Stanković, koje su čak išle do Beča da Nataši kupe slatkiše iz Srbije.

Posle nesreće, sa brigom o Nataši nastavio je vojni lekar koji joj je prvi ukazao pomoć kao deo specijalne helikopterske ekipe koja je bila na mestu nesreće. On ne radi u bolnici u kojoj Nataša leži, ali je redovno obilazi i vodi računa o njenom oporavku.

Od njega zavisi odluka kada će Nataša moći da izađe iz bolnice i vrati se u Srbiju“, istakao je Vukašin Kovačević, „Rekao nam je da je važno da prvo prestane bol koji oseća u povređenoj nozi, da se, prilikom puta, ne bi dodatno povredila“.

Povređenim košarkašicama u Đeru sve vreme je na raspolaganju i psiholog, a neke od njih se veoma teško nose sa tragedijom koju su preživele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
ABA

Barać: Zvezda je veliki favorit

Trener Mege Marko Barać izjavio je da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj seriji polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, ali je istakao da će njegov tim igrati dobru košarku.

B92.sport

14:25

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu