Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.06.2013.

12:14

Duda zvao Gagića, Katića, Birčevića

Selektor Srbije Dušan Ivković saopštio je spisak od 20 igrača, među kojima je 6 debitanata, koji će konkurisati za Evropsko prvenstvo u Sloveniji u septembru.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivković je uputio poziv devetorici igrača iz Superlige, a ističu se imena centara Partizana i Zvezde Đorđa Gagića i Raška Katića.

Među iznenađenjima su pozivi Stefanu Birčeviću i Nemanju Dangubiću, tu je i Bogdan Bogdanović, dok nema MVP-ja regularnog dela Superlige Srbije Bobana Marjanovića.

Na spisku je i povređeni Miloš Teodosić, kao i oporavljeni Novica Veličković, dok nema Marka Kešelja, Milenka Tepića, Aleksandra Rašića, kao ni Dragana Milosavljevića.

Selektor Ivković je istakao da je kriterijum odabira igrača bila trenutna forma, a da je cilj plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji.

Pripreme počinju 8. jula u Beogradu, gde će ekipa trenirati sedam dana, do 15. jula kada odlazi u Sloveniju, gde će ostati sve do 4. avgusta. Na slovenačkom gradu Celje odigraće i prvi pripremnu turnir, gde će pored naše reprezentacije i tima domaćina, učestvovati i Turska i Letonija.

Ekipa se potom vraća u Beograd, gde 10. i 11. avgusta učestvuje na 'Trofeju Beograda' zajedno sa reprezentacijama Turske, Slovenije i Ukrajine.

Posle toga, izabranicima Dušana Ivkovića sledi meč protiv Rusije 12. avgusta u "Kombank areni".

Poslednje provere pred start prvenstva, 'Orlovi' će imati na turniru u Turskoj od 23. do 25. avgusta zajedno sa domaćinom, Belorusijom i Hrvatskom.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra, a Srbija se nalazi u grupi B zajedno sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Litvanije, Makedonije, Crne Gore i Letonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu