Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.06.2013.

23:55

Milojević: Košarka se igra srcem

Trener Mega Vizure Dejan Milojević čestitao je Crvenoj zvezdi na plasman u finale Agroživ Superlige Srbije i istakao da je ovo bio pravi plej-of meč.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

’Crveno-beli’ su u odlučujućem meču slvaili rezultatom 77:68, pa će u borbi za trofej igrati sa Partizanom.

"Čestitam Zvezdi. Dobra utakmica, čvrsta, prava plej-of, gde smo pokazali da ovi rezultati nisu slučajni. Svaku utakmicu smo odigrali na par lopti, detalji su odlučivali.“

"Sada je to bio skok, pa smo deset razlike lagano izgubili. Zvezda je svaki šut uhvatila i iz drugog trećeg napada pogodila. Mislim da su se moji momci uplašili, prvi put igraju u ovakvom ambijentu. Podsetio sam se derbija kada sam igrao za Partizan, uživao sam“, rekao je Milojević i istakao da je ponosan na svoje igrače.

"Ponosan sam na momke, mislim da je klub napredovao mnogo u ovoj sezoni, za godinu dana smo ostvarili nešto što neki ne urade ni godinama. Protiv Zvezde koja je stvorila tim za osvajanje titule igrali smo egal, momci su shvatili da košarka može da se igra srcem.“

Milojević se potom zahvalio Novici Veličkoviću.

"Novici hvala, nije mogao da igra, ali je mnogo pomogao timu. Na prošloj utakmici je igrao sa polomljenim nosem, zaradio je udarac i bilo je rizično da igra i sada. Nedostajao nam je, ali smo pokazali da možemo da igramo i sa njim na klupi. Novica je izašao prvi, da oseti atmosferu. Čovek koji igra za džabe i sa ovakvim žarom pokazuje kakav je čovek i igrač. Navikao je da igra srcem i dao je 120 odsto na svakoj utakmici, hvala mu za to. Gde god da bude igrao, biće im veliko pojačanje", rekao je Milojević koji će i sledeće biti godine u Megi, u ABA ligi.

"Boban Marjanović je divan čovek i sjajan igrač. Može da igra u svakom klubu u Evropi, naravno, ako mu se prilagodi igru. Mi planiramo da zadržimo sve mlade igrače i sigurno će ići Novica i Bobi i možda neki stariji. Ali, mladi će verovatno ostati, nijednog ne želimo da prodamo. Mislim da je ovaj plej-of dobio i Nikolu Jokića, pokazao je da može na njega da se računa. Novica i ja smo prvenstveno prijatelji, ali nije imao popusta ni u jednom segmentu. Novica poštuje ko je trener, a ko igrač“, rekao je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve