Nova vest
Košarka

Petak, 24.05.2013.

13:00

B92: Smenjen Predrag Bojić!

Direktor košarkaške lige Srbije Predrag Bojić smenjen je sa te pozicije na poslednjoj sednici predsedništva lige, saznaje B92.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Razlozi za smenu Bojića su loše finansijsko stanje lige i neadekvatno kažnjavanje klubova, poput skorašnje odluke da se 11. kolo ASL ne registruje, dok timovi ne isplate dugovanja prema KLS.

Protiv odluke glasali su predstavnici Partizana, Radnički (KG) je bio uzdržan, a Bojića će na poziciji direktora KLS zameniti dosadašnji predsednik Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić.

Bojić bez komentara, Jovičić najavio saopštenje

Dosadašnji direktor košarkaške Superlige Predrag Bojić nije želeo da komentariše smenu sa te funkcije i rekao je da će razmisliti da li će pričati o tome.

"Bilo je predsedništvo i smenili su me i to je tako. Nemam komentar i ne znam da li da komentarišem. Razmisliću pa ću odlučiti", rekao je Bojić, a na pitanje novinara šta može da napiše iz razgovora, rezignirano je rekao: "A šta da se piše uopšte?".

Klubovi koji su danas glasali o smeni Predraga Bojića sa mesta direktora Košarkaške lige Srbije dogovorili su se da ne komentarišu sednicu Predsedništva, dok je vršilac dužnosti direktora Darko Jovičić najavio saopštenje.

Crvena zvezda, Vojvodina, FMP i Jovičić, koji predstavlja manje klubove, na sednici su glasali za smenu Bojića, Partizan je bio protiv, a Radnički nije imao pravo glasa.

"Izdaćemo saopštenje o smeni, a molim vas da o funkcionisanju lige pričamo kada se završi plej-of. Apelujem i na vas u medijima da se fokusiramo na aktere i lepu košarku, a posle toga ćemo pričati o svemu i iznećemo kompletan plan funkcionisanja lige", rekao je Jovičić za Betu.

Todorić: Ovo nije način...

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da je današnja smena direktora lige "demonstracija sile" i da je to moglo da se obavi posle plej-ofa.

"U ovakvoj konstelaciji snaga Zvezda vuče tri glasa, imaju mašineriju i sada su želi to da demonstriraju. Ipak je trebalo pokazati malo dostojanstva i gospodstva i sačekati kraj plej-ofa, pa raditi nešto ako žele nešto da rade...Naši konkurenti su pokazali silu i moć, ali sila i moć traju neko vreme, a ne večno. Najveće licemerje pokazao je predsednik udruženja klubova. Njemu se očigledno svidja da bude u ulozi predsednika duži vremenski period i verovatno je to bio kompromis da se prikloni na tu stranu", istakao je Todorić u izjavi za Betu.

Predstavnici Partizana nekoliko puta su javno kritikovali Bojića, a u jednom trenutku su i demonstrativno povukli svog predstavnika iz predsedništva.

"Partizan se nije uvek slagao sa odlukama Bojića, čak smo i javno povukli člana predsedništva pre mesec dana, ali bez obzira na to, smatramo da ovo nije način na koji treba raditi stvari. Nije gospodski", rekao je Todorić.

U nedelju se igra poslednje kolo takmičenja, a 28. maja počinje plej-of Agroživ Superlige Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve