Nova vest
Košarka

Nedelja, 05.05.2013.

23:00

Vučević: Zvezdaš sam od malih nogu

Košarkaš Orlanda Nikola Vučević kaže da je oduvek navijao za Crvenu zvezdu i da bi voleo da obuče crveno-beli dres.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

„Od malih nogu navijam za Zvezdu, a sa tim, uz san da se otisnete u NBA, ide i ona dečačka želja da zaigrate za klub koji volite. Nadam se da će moja karijera preko okeana potrajati dugo, ali sigurno da bi posle voleo da se desi taj moment da obučem Zvzedin dres“, rekao je Vučević.

Crnogorski košarkaš je u intervjuu Večernjim novostima govorio o sezoni, svojim igrama i očekivanjima uoči Evropskog prvenstva u Sloveniji.

„Zadovoljan sam ličnim igrama. Velika je satisfakcija biti među košarkašima koji su napredovali, ali iskreno bio bih sretniji da smo imali koju pobedu više i da smo napravili bar jedan korak u plej-ofu“, kaže Vučević.

Prva naredna prlika je od novembra. Ipak, Vučevića, pre novog lova na šampionski prsten, očekuje drugi pokušaj sa reprezentacijom Crne Gore da osvoji evropsku medalju. Za razliku od 2011, kada su kao debitanti stali već na prvoj prepreci, Crnogorci su sada u najužem krugu favorita, čak i za medalju. Glavni aduti ka ostvarenju istorijskog cilja su im upravo dva NBA centra, koja su stekla status zvezde u svojoj zemlji.

„Daleko sam ja od zvezde. Treba još da radim i učim. Svestan sam da se mnogo očekuje od Nikole (Pekovića) i mene, odnosno od nacionalnog tima, koji je bez nas dvojice odigrao kvalifikacije na visokom nivou, pa samim tim podigao i prag očekivanja u Sloveniji. Ipak, nismo mi jedini koji ćemo biti na EP. Najvažnije je da se okupimo, da treniramo i da se spremimo za velika iskušenja, a teren će pokazati koliko smo dobri“, izjavio je crnogorski reprezentativac.

Predstojeći Evrobasket, biće zanimljiv što će se u grupi opet naći Crna Gora i Srbija, koje su i u kvalifikacijama odigrale prve dve zvanične međusobne utakmice, iz kojih se izrodio jedan novi rivalitet na evropskom košarkaškom nebu i koji nosi jedan poseban naboj.

„Možda to izgleda drugačije sa strane, van parketa, ali za nas, ili ako hoćete, konkretnije za mene, to je kao i svaka druga utakmica, trudimo se da odigramo najbolje što možemo i da pobedimo. Mnogi od mojih saigrača iz nacionalnog tima igraju sa košarkašima iz Srbije, mnoge i ja lično poznajem. Biće zanimljiv meč, a bilo bi lepo da se opet vidimo 22. septembra u „Stožicama“, jer bi oba tima ispunila ciljeve. Naravno, primarni cilj za našu reprezentaciju je da napravimo korak više u odnosu na prošli šampionat, odnosno da se plasiramo u drugi krug, a onda je sve moguće“, rekao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu