Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.02.2013.

23:39

Bertomeu: Finalisti ABA u Evroligi!

Finalisti ABA lige izboriće plasman u Evroligu naredne sezone, potvrdio je za „Sportski žurnal“ Božidar Maljković posle razgovora sa Đordijem Bertumeuom.

Izvor:

Autor:

Default images

Bertomeu je istakao i da će trećeplasirani tim ’fajnal fora’ ići u kvalifikacije za Evroligu i tako demantovao reči čelnika regionalnog takmičenja, koji već mesecima tvrde da će u elitno takmičenje ići prvoplasirana ekipa iz ligaškog dela sezone i osvajač ABA lige. Prethodno je Dijego Fernendes, direktor za komunikacije tog Evrolige, nagovestio takav rasplet.

Direktor Evrolige se nije javljao na telefon, pa se uz pomoć Maljkovića došlo do te informacije. Maljković i Bartomeu su dugogodišnji prijatelji, a srpski trener je iskoristio svoj odnos sa prvim čovekom Evrolige i saznao kakvi su planovi što se tiče prohodnosti u elitno takmičenje iz ABA lige.

"On je veliki šef, retko se javlja na telefon. Nedvosmisleno mi je potvrdio da će samo finalisti ABA lige direktno u Evroligu, a da će trećeplasirani u kvalifikacije", rekao je Maljković za "Žurnal".

U propozicijama ABA lige ističe se da će dve najbolje plasirane ekipe na kraju takmičenja izboriti plasman u Evroligu, ali postoje različita tumačenja tog pravila. Čelnici ABA lige su istakli da su za njih to ekipa koja završi ligaški deo na prvom mestu i šampion, dok će u kvalifikacije ići sledeća ekipa po plasmanu na tabeli posle 26 kola.

"To nije sporno, ali ABA je članica Evrolige i mora da poštuju njihova pravila. Ranije su Turska i Francuska bili izuzetak, ali je Bertomeu i to promenio. Smatra da se moraju poštovati pravila lige, i u tome je izričit", dodao je srpski stručnjak.

Maljković je na kraju razgovora rekao da sada sledi sastanak sa Radovanom Lorbekom, predsednikom ABA lige, i Romanom Liscem u ponedeljak, a da će zvanično saopštenje biti izdato do petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu