Nova vest
Košarka

Petak, 23.11.2012.

17:50

Dru Nikolas napustio CSKA

Američki košarkaš Dru Nikolas sporazumno je raskinuo saradnju sa ekipom CSKA iz Moskve.

Izvor:

Autor:

Default images

Odlični bek je u redove 'armejaca' stigao u avgustu, ali nije uspeo da ispuni očekivanja uprave, prevashodno 'zahvaljujući' očajnim partijama u Evroligi.

Nikolas je u najjačem klupskom takmičenju Evrope odigrao samo četiri meča, na koijma je pogodio samo jedan od ukupno 16 šuteva. Imao je prosek od 0.5 poena, 0.8 asisitencija i 0.5 skokova za prosečno 15 minuta provedenih na parketu.

U Ruskoj ligi je bio nešto bolji sa 6.5 poena, 0.5 skokova i 1 ukradenom loptom, ali to nije bilo dovoljno da ostane u ekipi iz Moskve.

"Prava je šteta što naša saradnja nije bila produktivna. On je fantastičan igrač i želim mu svu sreću u nastavku karijere", rekao je trener CSKA Etore Mesina.

CSKA je početkom novembra doveo, još jednog Amerikanca, Diontea Krismasa, a sva je prilika da je bio unapred planirana zamena za Nikolasa.

Krismes već pruža mnogo bolje partije nego njegov sunarodnik. U Evroligi prosećno beleži 13 poena, koliko je ubacio i Partizanu, dok u domaćoj ligi ima prosek od 17 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu