Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.11.2012.

20:30

Ivković: Cilj je plasman na SP

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je cilj ekipe na Evropskom prvenstvu 2013. godine da se plasira na Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Izvor:

Autor:

Default images

Ivković je ocenio da su grupe prilično ujednačene i da nije važan sastav grupa u preliminarnoj fazi.

"Za nas je najvažnije da budemo maksimalno spremni za prvu utakmicu koju ćemo igrati na šampionatu sa Litvanijom, a zatim da od utakmice do utakmice krčimo plasman u drugi krug", rekao je selektor srpskih košarkaša.

Srbija će se na Evropskom prvenstvu u Sloveniji takmičiti u Grupi B, u Jesenicama sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

Ukoliko Srbija zauzme jedno od prva tri mesta igraće u drugoj fazi sa reprezentacijama iz Grupe A.

"Gledajući sastav Grupe A sa kojom se ukršta naša grupa, mislim da bi u drugoj fazi mogli ozbiljno da konkurišemo za plasman među prve četiri ekipe koje idu u četvrtfinale. Jako je bitno da se tim dobro pripremi za cetvrtfinale, jer bi nas uspeh u toj utakmici direktno odveo na sledeće Svetsko prvensrvo."

Ivković je dodao da bi za Srbiju bio veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u Sloveniji plasman koji obezbeđuje učešće na Mundijalu 2014. godine.

"Sve preko toga bio bi vanserijski rezultat", istakao je Ivković.

Evropsko prvenstvo u košarci održaće se u Sloveniji od 4. do 22. septembra 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve