Nova vest
Košarka

Petak, 28.09.2012.

16:37

ABA: Partizan – Zadar (20.00)

Košarkaši Partizana mt:s prvi su srpski klub koji će nastupiti u novoj sezoni regionalne ABA lige, u petak veče u Pioniru gostuje povratnik u takmičenje Zadar.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" u novu sezonu ulaze pojačani povratnikom na mesto trenera Duškom Vujoševićem, te potpuno novim timom.

Otišli su dugogodišnji kapiten Petar Božić te Dušan Kecman, stigla su mnoga nova imena, Amerikanci Dru Gordon i Tori Tomas, Francuz Leo Vesterman, od starosedelaca tu su Milosavljević, Anđušić, te novi kapiten Vladimir Lučić.

Nova sezona predstavljaće prekretnicu u regionalnom takmičenju pošto će se prvi put ekipe boriti za direktan plasman u Evroligu. To će izboriti dva najbolja tima iz regularnog dela sezone, dok će trećeplasirani igrati kvalifikacije.

Prošle sezone Partizan je posle pet godina dominacije ostao bez trofeja na Jadranu, pa "crno-beli" ulaze u novu sezonu sa motivom više. Glavni konkurenti prema Dušku Vujoševiću biće Crvena zvezda Diva i Cedevita.

U Pionir prvo stiže ekipa Zadra uzdrmana brojnim povredama i bolesnim igračima.

"Dva dana treninga posvetili smo pripremama za nadolazeću utakmicu. Evidentno je da ćemo morati da kontrolišemo njihov napadački skok jer na njemu baziraju dobar deo svoje igre i takvim ritmom "ubijaju" protivnika. Imaju četvoro kvalitetnih stranaca uz nekoliko domaćih mladih igrača i mnogo su dobro ukompovani. Deluju kao kolektiv i zato nema potrebe isticati ni jednog njihovog igrača kao individualnu pretnju. Nikad se u svojoj karijeri nisam unapred predavao i tražio opravdanja. U utakmicu idemo znajući da postoji šansa za pobedu i mi ćemo pokušati da je ostvarimo", istakao je uoči meča trener Zadra Ante Nazor.

Meč počinje u 20.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu