Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.09.2012.

13:25

Ivković: Navijači, pomozite

Selektor srpskih košarkaša Dušan Ivković rekao je da je svestan teške situacije u kojoj se nalazi njegov tim, ali da je optimista.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivković je, takođe, istakao da veruje u pobedu protiv Izraela, u utorak u hali „Pionir“ od 20.30, i plasman na Evropsko prvenstvo.

Ulaznice za taj meč će biti besplatne, a distribuiraće se na blagajni „Pionira“ na dan utakmice od 14 časova.

Srbiji je u svakom slučaju potrebna pobeda za vizu za Sloveniju, a za siguran plasman na šampionat potreban je trijumf od najmanje 19 poena razlike, dok bi u slučaju pobede sa manjom razlikom najverovatnije prošla dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Pripremamo se sa samo jednim ciljem, da pobedimo Izrael. Ovi igrači su pružili maksimum, ali takav je sticaj okolnosti i sigurno im sve ovo teško pada, a moj posao je da tim dovedem u situaciju da pobedi. Svesni smo značaja i očekujem podršku publike kako bismo ispunili osnovni cilj“, rekao je Ivković.

Ivković je dodao da ne razmišlja o razlici, već da u svaku utakmicu ulazi sa željom da tim odigra najbolje što može.

Posle najslabije utakmice u kvalifikacijama protiv Estonije sada nas očekuje Izrael. Ostalo je malo vremena, moramo da budemo mentalno spremni i izvučemo pouke, ne samo iz Talina, nego i iz svih prethodnih utakmica“, istakao je Ivković.

Kako je Ivković naveo, Srbija je u Estoniji odigrala vrlo slabu odbranu dozvolivši protivniku da postigne 88 poena i taj segment igre mora da bude puno bolji protiv Izraelaca.

Od 14 igrača koje imam na raspolaganju Paunić i Kešelj su obavili terapije, Teodosić ima bolove u skočnom zglobu, ali očekujem da bude spreman. Izrael igra dobru košarku sa dosta trčanja i ukoliko želimo da ih pobedimo moramo da zaustavimo njihovu prednju liniju u sastavu Tijus-Ohajon-Kaspi. Iz te tranzicije u Tel Avivu smo primili 25 poena i sada moramo da ih sprečimo“, zaključio je Ivković.

Srbija uoči poslednjeg kola kvalifikacija ima skor 5-4, dok Izrael ima učinak 6-3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu