Nova vest
Košarka

Subota, 12.05.2012.

21:43

EL: CSKA i Olimpijakos (20.00h)

U nedelju od 20.00 sati u Istanbulu se igra finalni meč Fajnal fora Evrolige, a u “Sinan Erdem areni“ sastaju se CSKA i Olimpijakos.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

CSKA je kao najbolji tim prethodnog dela sezone i ekipa koja je eliminisala aktuelnoš šampiona PAO u polufinalu (66:64) blagi favorit.

Ipak, Olimpijakos je protiv Barselone (68:64) pokazao da može protiv najboljih, a sa Dudom Ivkovićem na klupi ne može da bude autsajder.

Dušan Ivković je kao ključ pobede u polufinalu istakao energiju, ali i dobru odbranu. Međutim, pred finale ističe da ista taktika neće pomoći protiv CSKA.

"Mislim da je za sve bilo iznenađenje što smo kontrolisali igru protiv Barselone, naročito pod obručima. CSKA ima totalno drugačije visoke igrače, pa ove isti plan neće raditi", rekao je Ivković.

Jedan od igrača kojem će ovaj duel biti posebno težak je plejmejker CSKA Miloš Teodosić koji je do ove sezone igrao upravo u Pireju.

"Trener Ivković me je naučio mnogo toga, između ostalog, i kako da se prevaziđu teškoće. Dobro se razumem i sa trenerom Kazlauskasom. On mi veruje, omogućava mi veću minutažu tokom utakmica", istakao je Teodosić.

Iako se posle pobede u polufinalu žalio na bol u stopalu, kapiten Srbije Nenad Krstić će verovatno odigrali veliko finale.

"Očekujem novu bitku, kao u oba polufinala. Za neke je iznenađenje plasman Olimpijakosa u finale, ali ne i za mene. Igrali su veoma dobro, posebno u poslednjih nekoliko meseci. Imaju sjajnu hemiju u ekipi i sjajnog trenera. To možete da vidite jer svi igraju za tim. Biće nam teško da osvojimo Evroligu ali to je naš cilj i ovaj tim je pravljen za to. Mislim da nema favorita u finalu Evrolige, to je samo jedna utakmica sa mnogo uloga. Pobedili smo ih oba puta ove sezone, u drugom meču ubedljivo, ali ovaj meč je nešto drugo", rekao je Krstić.

Pošto je CSKA eliminisao Panatinaikos, verovatno svi očekuju da će “armejci” bez problema stići do titule, ali to ne misli trener Jonas Kazlauskas.

"U petak smo igrali sa velikim timom, pokazali sjajnu košarku. Ovo nije vreme da razmišljamo o umoru, bez obzira koliki je on. Sastajemo se sa još jednom odličnom ekipim, koji vodi sjajan i iskusan trener", istakao je Kazlauskas.

Glavni adut Moskovljana biće svakako nekadašnja NBA zvezda Andrej Kirilenko koji je briljirao i protiv PAO-a (17p, 9sk, 4bl).

"Sve što treba da uradimo je da igramo snažno i da se borimo. Nije važno koliko dobro igraš, već koliko truda uložiš na parketu", rekao je AK47.

Jedan od aduta Ivkovića u pomenutoj igri pod obručima biće Pero Antić.

"Verovatno će pobediti tim koji pokaže veću energiju na terenu. Mi ćemo pokušati da učinimo to", rekao je makedonski centar.

Finalni meč Evrolige između CSKA iz Moskve i Olimpijakosa iz Atine igra se u nedelju od 20.00 sati u arena “Sinan Erdem” u Istanbulu.

Evroliga Fajnal for:
CSKA - Panatinaikos 66:64 (15:29, 17:5, 19:21, 15:9)
Olimpijakos - Barselona 68:64 (17:11, 16:18, 17:18, 18:17)

Finale, nedelja:
20.00 CSKA - Olimpijakos

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve