Nova vest
Košarka

Utorak, 14.02.2012.

21:10

Ko je kriv Golden Stejtu?

Džeremi Lin je otkrovenje ove sezone, momak o kome se svakodnevno piše. Bio je igrač Golden Stejta, koji ga nije hteo.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Otpustili su ga da bi napravili mesta u budžetu za DeAndre Džordana, ali on nije prešao u Voriorse. Međutim, to nije njihova prva greška.

San Francisko Voriorsi su 1965. godine trejdovali legendarnog Vilta Čemberlena u Filadelfiju za Donija Dirkinga, Lija Šefera, Pola Nojmana i 150.000 dolara. Po napuštanju San Franciska, Čemberlen je osvojio dve NBA titule i tri puta bio MVP.

Golden Stejt Voriorsi su 1980. trejdovali Roberta Periša i pik sa drafta, Kevina Mekhejla, za pik sa drafta. Seltiksi su dobili dvojicu budućih stanovnika kuće slavnih, koji su se pridružili Leriju Birdu i tako je nastala “Velika trojka”. Voriorsi su na draftu dobili Džoa Berija Kerola.

Kris Veber je postao jedan od najboljih četvorki u ligi, pošto su ga Voriorsi trejdovali za Toma Gugliotu i tri pika sa drafta.

Tim Hardavej je bio kandidat za MVP-ja u dresu Majamija, u koji je došao iz Voriorsa. Mič Ričmond je šest puta bio Ol star igrač u dresu Sakramenta, u koji je došao, pogađate, iz Voriorsa.

Trenutno, poslednji promašaj je Džeremi Lin. Bivši igrač Voriorsa prosečno beleži 28.3 poena i 8.3 asistencije, u dresu Njujorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve