Nova vest
Košarka

Subota, 07.01.2012.

18:56

Radnički na Božić slavio u Zagrebu

Košarkaši Radničkog pobedili su Cibonu u Zagrebu sa 87:81 u meču 14. kola regionalne ABA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Miljan Pavković odigrao je ključnu ulogu u završnici, a najefikasniji kod gostiju bio je tandem Amerikanaca Skot-Sajmon.

Dejvid Sajmon imao je 26 poena (11-14 iz igre) i 9 skokova, a Majkl Skot zabeležio je 31 poen (10-14 iz igre) i 7 skokova. Pavković je ostvario učinak od 12 poena i 5 asistencija, Saša Bratić dao je 9, a Stefan Sinovec 6 poena.

Najefikasniji kod ‘Vukova’ bio je Davor Kus sa 19 poena (4ast), Damjan Rudež ubacio je 18, a Marin Rozić imao je 16 poena i 7 skokova.

Radnički je odlično počeo meč, Sajmon je bio superioran u reketu, a pomagali su mu Bratić i Sinovec. Poenima američkog centra gosti su posle prve deonice imali +12 (27:15), ali mali broj igrača raspoloženih za igru uslovio je pad ekipe iz Kragujevca.

Skot je neko vreme uspevao da čuva prednost, ali su gosti predvođeni Rozićem do poluvremena smanjili zaostatak na pet poena (42:37). Posle trojke Rudeža Cibona je došla do izjednačenja, a poenima El-Amina domaći su poveli sa četiri poena razlike sredinom trećeg perioda.

Radnički se brzo vraća u igru i sve do pred sam kraj rezultat je bio veoma neizvestan. Zatim se razigrao Miljan Pavković, koga do tada šut nije služio.

Omaleni plej, kojem je meč u Zagrebu bio drugi posle pauze zbog povrede, postigao je devet poena u završnici, uključujući i prelomnu trojku za 76:69.

Ekipa Miroslava Nikolića sada ima skor 7-7, a od poslednjih sedam mečeva izgubili su jedino od Makabija. Cibona takođe ima po sedam pobeda i poraza.

Radnički u sledećem kolu dočekuje Široki u Kragujevcu, a Cibona gostuje Krki u Novom Mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu