Nova vest
Košarka

Petak, 09.12.2011.

21:52

Brendon Roj završava karijeru?

Posle samo pet godina u NBA ligi, u 28. godini života košarkašku karijeru mogao bi da okonča “All Star” Portlanda Brendon Roj.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Zbog konstantnih problema sa povredom kolena, sjajni bek mogao bi da završi karijeru i oslobodi mesta u “seleri kepu” Portland Trejl-Blejzersima.

Ovo predstavlja veliko iznaneđanje s obzirom da su Blejzersi tvrdili da očekuju Roja u trening kampu 9. decembra, a trener Nejt Mekmilan isticao da će biti starter ove sezone.

Sada Portland mora brzo da reaguje i nađe zamenu za Roja koji je, i pored čestih povreda, provodio dosta vremena na parketu i predvodio tim.

Pravila NBA lige omogućavaju igraču da bude na jednogodišnjem periodu “čekanja” kada je teško povređen, posle čega tim može da bude oslobođen njegovog ugovora, naravno, nakon što doktor NBA lige potvrdi da nije sposoban da igra.

To će verovatno biti 28. aprila 2012. godine pošto je Roj igrao plejof prošle sezone, a Blejzersi eliminisani upravo tog datum od budućih šampiona Meveriksa.

Roj je na sastanku sa predstavnicima kluba i trenerom Mekmilanom istakao da nema hrskavicu u oba kolena, što znači da ne postoji vezivno tkivo između kostiju.

Posle teške povrede i artroskopije u januaru, Roj je operisao oba kolena, ali se vratio na teren uz limitiranu minutažu. Sezonu je završio sa prosečno 12,2 poena po meču u 47 utakmica. To je bio njegov najslabiji učinak u karijeri.

Odigrao je 321 utakmicu za Blejterse od 2006. godine uz prosečno 19 poena po utakmici. Kada završi karijeru, svi će prepričavati šta je uradio u četvrtoj utakmici plejofa protiv Dalas Maveriksa ove godine.

Ušao je u četvrtom periodu sa klupe, kada su Blejzersi gubili 20 poena razlike. Postigao je 18 poena, meč je završio sa 24 uz 5 asistencija, a Portland je pobedio 84:82.

Roj je osigurao sebi mesto u istoriji Blejzersa, a to potvrđuje i velika podrška navijača u Oregonu koja je podigla svoj glas kada su čuli da tim planira da se što pre reši sjajnog beka i oslobodi njegovog teškog ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu