Nova vest
Košarka

Petak, 02.12.2011.

15:07

NBA zvezde počele da treniraju

Posle tačno pet meseci NBA igrači su se vratili u dvorane i počeli da se spremaju za početak nove, skraćen sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kris Pol, Karmelo Entoni i Derik Rouz su među najvećim zvezdama koji su prvog dana po dobijanju dozvole izašli na parkete trening dvorana svojih timova.

Međutim, irači će još neko vreme da rade sami pošto treneri i stručni štabovi ne mogu da prisustvuju njihovim treninzima dok se zvanično ne potpiše novi kolektivni ugovor između Unije igrača i vlasnika timova.

Nekoliko dana po okončanju ‘lokauta’ većina timova je otvorila vrata svojih dvorana igračima, ali formalin treninzi još uvek neće biti održavani.

Igrači još uvek moraju da sačekaju reformu unutar njihove Unije nakon čega će biti nastavljeni pregovori sa vlasnicima timova oko preostalih pitanja što bi sve trebalo da bude okončano potpisivanjem novog deseogodišnjeg kolektivnog ugovora 9. decembra, kada će biti otvoreni trening kampovi..

Ipak, igrači su i ovako zadovoljni i uzbuđeni što su se vratili na parket.

“Mislim da sam najsrećnija osoba na svetu u ovom trenutku. Super je vratiti se u dvoranu i imati priliku da radim sa nekoliko saigrača. Siguran sam da su svi igrači srećni što ćemo da se vratimo na teren”, izjavio je plejmejker Nju Orleans Hornetsa Kris Pol koji je negirao glasine da je zaražio trejd u Njujork Nikse.

A u "velikoj jabuci" sprema se najveća zvezda Niksa Karmelo Entoni počeo je da se sprema za sezonu koja će njemu biti mnogo drugačija od prethodnih.

“Skoncentrisan sam. Mentalno sam fokusiran. Znam šta moram da uradim kako bi spremio moj tim za borbu. Očekuje nas kraća sezona sa dosta utakmica. Fizički će biti mnogo teže. Upravo sam čuo glasine da ćemo imati i tri utakmice u tri uzastopna dana. Možda ćemo igrati i pet puta u samo šest dana. Moramo mentalno da se pripremimo za to. Imamo sjajan tim ovde koji će da se brine o našem oporavku. Sve će biti u redu, uzbuđeni smo što počinje sezona”, rekao je Melo.

Već na premijeri sezone, za katolički Božić 25. decembra očekuje nas duel Los Anđeles Lejkersa i Čikago Bulsa. Okršaj dva velika superstara, Kobija Brajanta i MVP-ja poseldnje sezone Derika Rouza.

“Udarni termin. Znam da će većita to gledati. Znam da još nije zvanično u rasporedu, ali ako budemo igrali za Božić to neće biti veliki dan samo za tim, već i za celi Čikago i sve naše navijače širom sveta”, rekao je najbolji igrač lige prošle sezone Rouz.

“Svi smo ‘naoštreni’ da se vratimo i igramo košarku. S obzirom šta se dogodilo prošle sezone, da smo bili tako blizu ostvarenja cilja, a ostali kratki, to je vrsta bola koju nisam ranije osetio. Zbog toga jedva čekam da se vratim i dobijem novu šansu, to je sve što mi treba, nova šansa”, istakao je Rouz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve