Nova vest
Košarka

Petak, 11.11.2011.

18:35

"Nije košarka nego Partizan"

Novinar španskog lista “As” Martin Telo osvrnuo se na sjajna izdanja koja košarkaši Partizana pružaju svake godine.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U tekstu pod nazivom “Najveći rudnik u Evropi” španski novinar podseća na neke legende koje je Partizan iznedrio.

Telo je dodao da se iza svih tih imena kriju trenerske veličine koje su najzaslužanije za uspehe Partizana. crno-beli su u četvrtak pobedili najtrofejniji evropski klub u Evroligi sa 80:79.

“Nije ko-šar-ka nego Par-ti-zan. Ako hvalimo Estudijantes i Huventud zbog rada sa mladim igračima, onda moramo da se divimo Partizanu koji je taj model napravio internacionalnim.

Da bi definisali veličinu KK Partizan dovoljno je samo pomenuti imena koja su izašla iz tog kluba. Dalipagić, Kićanović, Divac, Paspalj, Danilović, Obradović, Vilfan, Drobnjak, Rebrača, Lončar, Tomašević, Đorđević i još mnogo drugih talenata kao što je Novica Veličković koji trenutno igra u Realu.

Međutim, najveći gurui srpske i jugoslovenske košarke bili su na klupi crno-belih. Aca Nikolić, Ranko Žeravica, Dušan Ivković i Željko Obradović.

Nijedna druga plejada trenera nije akumulirala toliko medalja i titula kao ova. Međutim, ja insistiram, da se iznad svih trofeja i titula istakne Partizanova filozofija.

Za gigante evropske košarke kao što su Real Madrid, Makabi, Barselona ili Panatinaikos titule su prioritet. Ali svi ti timovi, pa čak i neki veliki NBA timovi, duguju enormnu zahvalnost Partizanu koji kreira zvezde u košarkaškoj galaksiji.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu