Nova vest
Košarka

Utorak, 03.05.2011.

18:03

Partizan za koš bolji od Radničkog

Košarkaši Partizana mt:s pobedili su Radnički u Kragujevcu 76:74 (24:13, 27:24, 14:22, 11:15), u derbiju 10. kola Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su postigli 51 poen u prvom poluvremenu, sjajnim šutem za tri imali i 15 poena prednosi, ali se borbeni domaći tim nošen sjajnom publikom vratio u finišu meča.

Partizan je do osme pobede u SL stigao posle uzbudljive završnice u kojoj je Šulović napravio korake u odlučujućem napadu domaćeg tima za produžetak.

Partizan su u prvom poluvremenu predvodili Džejms Gist koji je meč završio sa 16 poena (4/5 tri) i Petar Božić sa 11, od čega tri trojke u prvih nekoliko minuta. U drugom su se razigrali Dušan Kecman koji je postigao 15 poena uz 4 skoka i 3 asistencije, te Dragan Milosavljević sa 14 poena i 5 skokova.

U ekipi Radničkog je dominirao Nenad Šulović sa 22 poena (5/10 dva, 3/6 tri) i sedam skokova, 13 je dodao Predrag Miletić, dok je 10 uz 6 uhvaćenih lopti imao Marko Čakarević.

Partizan sada ima osam pobeda iz devet mečeva, trijumf više od Hemofarma koji su sredu igra meč 10. kola protiv Metalca u gostima.

Beogradski tim je meč otvorio na perfektan način, te sa četiri pogođene trojke iz isto toliko pokušaja poveo 14:3. Tri puta iza linije 6.75 pogodio je kapiten Petar Božić. Sa druge strane, domaći košarkaši su skoro sve promašili pa je prednost "crno-belih" nastavila da raste do 18:3. U finišu prvog perioda konačno malo razigrao i domaći tim, ali nedovoljno da smanji zaostatak (13:24).

Domaći tim vratio se u igru početkom druge četvrtine kada je nošen publikom napravio seriju 11:3 i smanjio prednost Partizna na samo tri poena (27:24). Čakarević je u toj seriji vezao pet poena, a potom su Šulović i Miletić ubacili po trojku. Usledila je žestoka borba do kraja četvrtine uz mnogo faulova, ali je Partizan poenima Gista i Milosavljevića vratio dvocifrenu prednost i na odmor otišao sa 51:37.

Većim delom trećeg perioda Partizan je održavao prednost od deset poena, a razigrali su se Kecman i Milosavljević. Duel je odlikovala velika nervoza igrača dva tima, a odličnu podršku sa tribina Radnički je ispratio u drugom delu četvrtine kada se ponovo približio "crno-belima" (59:54). Do kraja perioda nije uspeo da se potpuno priključi rezultatski, ali minus sedam pred poslednjih deset minuta (65:59), ohrabruje domaće navijače čiji je tim gubio i 15 poena razlike.

Manje od dva minuta bilo je dovoljno domaćim košarkašima da se potpuno vrate i dođu na pola koša od Partizana (66:65), a uz to se povredio i Jan Veseli koji je iskrenuo palac leve ruke. Nekoliko minuta "crno-beli" su održavali pet poena prednosti, ali je posle nekoliko promašaja Gista i Milosavljevića, sjajni Šulović ponovo smanjuje na pola koša zaostatka (70:69).

Iako su domaćini imali nekoliko napada za preokret, nisu uspeli da nadmudre odbranu gostiju, pa je Kecman posle skoka u napadu konačno pogodio za Partizan za 72:69. U poslednjih 60 sekundi "crno-beli" su ušli sa tri poena prednosi (74:71), a posle nonog neuspešnog napada Radničkog, ali je oporavljeni Veseli loše izveo aut ispod koša domaćih pa je Radnički dobio loptu, ali sa skraćenim napadom jer je Kecnam pustio da izađe van terena.

U penal završnici Partizan je poveo 76:72, a onda je Jan Veseli sjajnom rampom zaustavio napad Radničkog, ali je Jeriminov iz drugo pokupšaja smanjo na minus dva. Predrag Miletić je brzo napravio faul nad Džerelsom koji je promašio oba penala, ali je u napadu za produžetak najbolji igrač Radničkog na meču Nenad Šulović napravio korake u duelu sa Veselim pa je Partizan slavio sa 76:74.

Tim iz dvorane “Jezero” odigrao je ukupno devet utakmica sa “crno-belima”, zabeležio samo dve pobede, ali obe ove sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu