Nova vest
Košarka

Utorak, 19.04.2011.

16:50

'Alfonso Ford' treći put kod Igora

Srpski košarkaš Igor Rakočević osvojio je treći put u karijeri nagradu 'Alfonso Ford' namenjenu najboljem strelcu Evrolige.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Rakočević je tako postao prvi igrač koji je nagradu osvojio tri puta, a zanimljivo je da nijedan košarkaš nije ni dva puta bio najbolji strelac Evrolige.

Prethodno, Rakočević je nagradu osvajao 2007. i 2009. godine. Ove sezone, u dresu Efes Pilsena, Rakočević je na 14 utakmica prosečno postizao 17,21 poen. Dvocifren broj poena imao je na 13 od 14 mečeva, a pet puta je ubacio preko 20 poena.

Igor je imao i najbolji procenat u šutu za tri poena, 43,5%, a trenutno je sedmi najbolji strelac u istoriji najjačeg evropskog tamičenja sa 2.149 poena. Među igračima u ovom veku, koji su u Evroligi odigrali 100 i više utakmica, Rakočević je trenutno na drugom mestu strelaca.

Nagrada ‘Alfonso Frod’ dodeljuje se od 2005. godine, a osim srpskog košarkaša osvajali su je još Linas Kleiza (2010), Mark Salijers (2008), Dru Nikolas (2006) i Čarls Smit (2005).

Rakočeviću će nagrada biti uručena sedmog maja tokom završnog turnira Evrolige u Barseloni.

Lep je osećaj biti nagrađen takvim prestižnim trofeje, ali su mi osećanja pomešana. Ustvari, osećaj je mnogo drugačiji u odnosu na prethodna dva puta kada sam bio nominovan. Prva dva puta sam nagradu dobio kada sam igrao za Tau Keramiku. Prvog puta smo lako došli do ’fajnal fora’, a drugog nam je nedostajala jedna pobeda. Tada je uspeh tima bio fenomenalan“.

Ovoga puta, moj tim Efes Pilsen se nije plasirao u Top 8, tako da moja sreća ne može da bude kompletna, i to me ljuti. Pobedili smo timove kao što su Panatinaikos, CSKA, Sijena, tačnije od četiri tima na završnom turniru mi smo pobedili dva i jedan nas je pobedio u produžetku. Nemojte loše da me shvatite, srećan sam i počastvovan što sam ušao u istoriju Evrolige“, rekao je Rakočević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve