Nova vest
Košarka

Sreda, 30.03.2011.

18:02

Radnički srušio šampiona (video)

U trećem kolu košarkaške Superlige kragujevački Radnički je pobedio Partizan u Pioniru 96:91 i zabeležio treću pobedu u prvenstvu.

Izvor:

Autor:

Default images

Na poluvremenu su gosti vodili 46:45, Partizan je odlično odigrao treću četvrtinu, ali su gosti u poslednjoj deonici bili bolji i slavili u utakmici sa puno koševa.

Najzaslužniji za pobedu Kragujevčana bio je Danilo Mijatović koji je ubacio 20 poena (5/6 za 3), Čakarević je postigao 18, a Miletić 16. Jan Veseli sa 16 poena i 11 skokova bio je najbolji u ekipi Partizana.

U NLB ligi oba tima su ostvarila po pobedu na svom parketu, a trijumf Radničkog u Kragujevcu bio je prvi protiv 'crno-belih' u osam susreta.

U trećem meču koji su odigrali ove sezone, Partizan je u neizvesnom meču pobedio u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Košarkaši Partizana postigli su prve poene na meču preko Kecmana. Na drugoj strani Miletić je u prvom napadu Kragujevčana pogodio za tri poena. Kapiten Božić postiže prve poene na meču, a Špica šutem sa distance donosi prvo izjednačenje na meču.

Radnički pogađa još dve trojke preko Lija i Čakarevića, ali Partizan poenima Gista, Božića i Veselog odlazi na prvi tajm-aut sa poenom prednosti.

Božić nastavlja sa odličnom igrom i pogađa novu trojku na meču, a zatim i Gist i Partizan prvi put vodi sa +7, 21:14. U drugom delu prve deonice dosta promašaja na obe strane. Posle druge trojke Marka Čakarevića Radnički smanjaju rezultat na 24:23 za "crno-bele" sto sekundi pre kraja prve četvrtine.

Domaćin zatim postiže četiri poena sa linije za slobodna bacanja, precizni su bili Kecman i Katić. Na drugoj strani za dva poene je pogodio Mijatović, a Čakarević je precizan sa penala. Na prvi dvominutni odmor Partizan vodi sa 29:27.

Kragujevčani otvaraju drugu četvrtinu serijom 5:0. Prve poene na meču postigao je Šulović, novi igrač u timu Radničku koji je došao iz kruševačkog Radničnog. Međutim Partizana trojkama Amerikanaca ponovo vodi sa +5, 37:32.

Posle tajm-auta ekipe su nastavile da igraju u serijama pa je ekipa Miroslava Nikolića serijom 7:0 stekla dva poena prednosti, 39:37. Posle dodavanja Kecmana Jan Veseli zakucava u svom stilu, ali na drugoj strani Šulović efektno postiže svoj šesti poen na meču.

Prvu trojku na meču postiže Šveđanin Gadefors, a Partizan posle novog tajm-auta Jovanovića poenima Džerelsa i trojkom Lučića na odmor odlazi sa poenom zaostatka, 45:46.

Posle prvih 20 minuta Partizan je imao pet skokova više od gostiju (18:13), ali četiri asistencije manje (8:12). Čakarević je postigao 18 poena (indeks 28), dok je jedini dvocifreni u Partizanu Gist sa 10 poena.

Košarkaši Partizana odlično su počeli u drugom poluvremenu. Posle poena Milosavljevića u trećem minutu nastavka imali su +8, 60:52. Međutim Miletić pravi seriju 5:0 u korist Radničkog, a na drugoj strani terene Lučić pogađa trojku.

Onda Danilo Mijatović pogađa dve trojke za Kragujevčane i rezultat je 66:65 za domaćina.
Posle dva promašaja i dva skoka u napadu Partizan završava napad zakucavanjem Veselog za 68:65. Posle novog zakucavanja Veselog klupa Radničkog je dobila tehničKu grešku, a Džerels realizova oba slobodna bacanja. Posle poena Šulovića Partzian treću četvrtinu završava sa sedam poena prednosti, 74:67.

Ekipa Mirosalava Nikolića se poenima Šulovića, i trojkom Aleksića rezultatski vraća u igru i prilazi na samo poen zaostatka 76:75. Posle zakucavanja Lučića u kontra napadu Radnički odgovara serijom 4:0 i prvi put u drugom poluvremenu preokreću rezultat u svoju korist.

U narednih nekoliko minuta ekipe su se smenjivale u vođsvu. Veseli je pogodio za tri poena, a Amerikanci Gist i Džerels za dva, dok je na drugoj strani sjajni danilo Mijatović pogodio nove dve trojke, svoju četvrtu i petu na meči. Kod rezultata 92:89 za Radnički Mijatoviću je dosuđen faul u napadu, to je bila njegova peta lična greška.

Međutim Partizan nije postigao koš, Kecman je faulirao Miletića koji pogađa oba penala za 94:89 za goste. Posle dva napada bez poena na obe strane, Raško Katić je fauliran i postiže poslednje poene za Partizan na meču. Li promašuje za tri poena, ali Gist gubi loptu, a Veseli promašuje za tri poena u poslenjim sekundama, pa ostaje 96:91 za Radnički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve