Nova vest
Košarka

Utorak, 01.02.2011.

21:29

"Ameri, igrate kao žene"

Crnogorski košarkaš sa američkog Univerziteta Južna Kalifornija Nikola Vučević, izvinio se zbog izjave koju je dao posle poraza od Arizone.

Izvor: B92, Arena

Autor:B92, Arena

Default images

Vučević je, razočaran lošom igrom cele ekipe, rekao da su igrali ,,kao žene’’.

Ta izjava uzburkala je javnost, s obzirom da je u Americi, a pogotovo Kaliforniji, takav vid poređenja neprimeren. Vučević se izvinio i ponudio objašnjenje za ovakvu nesmotrenu izjavu.

“Nisam imao nameru da vređam nikoga. Ukoliko sam to uradio, izvinjavam se. Još nisam na pravi način savladao engleski jezik. Bukvalno prevodim fraze, tako da me mnogi često i ne razumeju. U domovini, kada kažemo tako, znači da nesmo igrali dovoljno jako. Treneri to često govore igračima, to je izraz koji koristimo za takve situacije", istakao je u Vučević u izjavi za Los Anđeles Tajms.

Trener Univerziteta Južna Kalifornija Kevin O’Nil rekao je medijima da je imao razgovor sa Vučevićem na ovu temu. “Shvatio je da je napravio grešku, i oseća se loše zbog toga”, izjavio je O’Nil.

Vučević, koji se, inače nalazi se na širem spisku A reprezentacije Crne Gore, najbolji je strelac i skakač (16 poena i 10 skokova po meču) ekipe, a po broju uhvaćenih lopti je najbolji u Pacifik 10 konferenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve