Nova vest
Košarka

Sreda, 21.07.2010.

22:28

Marić: Želeo sam da igram za Srbiju

Centar Partizana Aleksandar Marić pojaviće se 3. avgusta na pripremama reprezentacije Australije, koja će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Srbijom.

Izvor:

Autor:

Default images

Kada bude zaigrao u Turskoj za „kengure“ definitivno će otpasti mogućnost da obuče nacionalni dres Srbije.

Tokom sezone se spominjala mogućnost da igra za reprezentaciju Srbije, ostvareni su kontakti između KSS, FIBA i australijskog saveza. "Imao sam želju da zaigram za Srbiju. Međutim, želje su jedno, a realnost drugo", izjavio je Marić za Večernje novosti.

"Svima je bilo jasno kakva je situacija i da ne postoji nikakva mogućnost da igram za Srbiju, odnosno da mogu da nastupam samo za Australiju", izjavio je Marić.

Najbolji centar Evrolige smatra da nema razloga da odbije poziv Košarkaškog saveza Australije.

"Ne vidim razlog za tako nešto. Nikada nisam krio koliko mi Srbija i Beograd znače. I sami znate koliko sam to puta isticao. Ali, takođe su i pravila FIBA jasna. Nikada nisam krio poreklo, naprotiv, uvek sam isticao da sam Srbin. S druge strane, Australija je zemlja koja je pružila šansu mojim roditeljima, takođe zemlja u kojoj sam se rodio i koja mi je mnogo pomogla da postanem ono što sam danas. Pošto su pravila igre jasna, odnosno da ne mogu da igram za Srbiju, valjda je normalno da pomognem tim ljudima u australijskoj košarci, jer su oni meni pomogli kada je trebalo, kroz program nacionalnog instituta za sport, reprezentaciju", zaključio je Aleksandar Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve