Košarka 36

Sreda, 21.07.2010.

22:28

Marić: Želeo sam da igram za Srbiju

Centar Partizana Aleksandar Marić pojaviće se 3. avgusta na pripremama reprezentacije Australije, koja će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Srbijom.

Mariæ: Želeo sam da igram za Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

sreski špijun

pre 13 godina

With the Australian junior national team, Marić won the gold medal at the 2003 FIBA Under-19 World Championship. He also played at the 2005 FIBA Under-21 World Championship.

Čovek nije ni pomišljao da igra za Srbiju već se uvlači navijačima u Srbiji i našim ljudima u Australiji. Kao hteo bi on da igra nego ga u tome sprečavaju pravila. A to što od 2002. igra za nacionalni tim Australije to je najmanje bitno.
Ima mnogo naših sportista koji su mogli da igraju za druge reprezentacije ali nisu hteli jer su sanjali da igraju za Srbiju bez obzira što mnogi od njih nisu ni bili blizu srpskog nacionalnog tima, al sa druge strane ima i onih koji igraju za druge reprezentacije

aca?

pre 13 godina

Ne znam za vas ali ja više volim Srbiju nego bilo koji sportski klub, ali u Srbiji izgleda da više ima Grobara i Delija nego Srba

pera

pre 13 godina

(aca?, 23. jul 2010 14:09)

Da je hteo da igra za Srbiju nebi igrao za Australiju?? Zasto? Znaci ako voli Srbiju treba da mrzi sve ostale? Ja da sam neki reprezentatvac i da ne mogu da igram za Srbiju zbog nekih pravila naravno da bih igrao za neku tamo drzavu gde sam proveo veci deo zivota ,i to bez razmisljanja. Koliko Srba u svetu ima koji igraju za druge reprezentacije,a mogli su da igraju i za Srbiju?Ovde je najveci problem sto je Maric igrac Partizana...

Vlada

pre 13 godina

Druze, lepo izgovoreno... Samo onaj ko zivi i radi u inostrantsvu, a pogotovu onaj koji se rodio u inostranstvu moze da te razume. Samo napred... Ali, da citiram Laneta Jovanovica i njegove reci upucene Marinu: "Ne zapinji protiv Srbije, i bice sve u redu..."

Ale'

pre 13 godina

Maricu dusice, igraj za koga kod hoces, ali OSTANI U PARTIZANU! :)
Svakako je Srbija bolja od Asutralije sa Maricem ili bez njega, tako da ne znam cemu tolika frka oko toga...

aca?

pre 13 godina

(pera, 23. jul 2010 01:43)

Ne mrzim Partizan ali volim Srbiju ko god da igra za reprezentaciju. Ne delim igrače reprezentacije na "crne" i "crvene", nego samo ukazujem na (ne)karakter Marića.
On da je hteo da igra za Srbiju ne bi ni igrao za Australiju, kad je znao kakva su pravila.

umemo li da kazemo NE?

pre 13 godina

(Expert, 22. jul 2010 11:46)

Pekovic.

U svakom slucaju ovo je bila jedinstvena prilika da udjemo u novu sezonu sa najboljim centrom evrope,jer mi nismo u situaciji da dovodimo takve igrace,ali ako ga vec imamo,i to sa visegodisnjim ugovorom,onda moramo da ga zadrzimo.
Inace opet verovatno ide u PAO (pocecu da mrzim PAO, dokle vise,neka se okane Partizana!) i sto je najgore od svega ide za 700 000 evra,ako je informacija tacna!! Alo bre,najkorisniji igrac EL i najbolji centar evrope! Setite se da je Ante Tomic iz Zagreba otisao u Real za milion,Teo iz FMP-a u Olim. takodje,kao i Erceg negde blizu te cifre!? A svi su ti igraci otisli prilicno neafirmisani,bez iskustva iz EL, iz malih klubova! Pa ako je vec i morao da ide trebali su da lupe cifru od 2-3 miliona jer toliko i vredi.Evropski klubovi izgleda vec navikli da kod nas uvek mogu da uzmu dobrog igraca za male pare.

pera

pre 13 godina

Ne razumem ove navijače Partizana koji daju Mariću podršku. Šta ako on u utakmici sa Srbijom da 20 poena i Australija pobedi? Sećate se kako je prošao Sale Đorđević kada je napunio Partizan u Pioniru? I Sale je tada bio Srbin(i još uvek je) ali je opet napunio Partizan, bio je profesionalac. Ali on nije mogao da bira da li će da igra, bio je obavezan ugovorom, a Marić to može, i on je izabrao!
(aca?, 22. jul 2010 20:43)

Ne moze ni Maric da bira,jer za Srbiju ne moze da igra! I sta sad, zato sto ne moze da igra za Srbiju da ne igra ni za Australiju gde je proveo veci svoj zivota,da ne ostei iskustvo igranja na SP ili Olimpijadi, samo da bi vi navijaci zvezde bili zadovoljni? Jer treba da odustane od reprezentacije zato sto je Australija u grupi sa Srbijom??? Pa sta i ako nam da 20 poena, da ne treba mozda da se stedi protiv nas? Znaci ako odigra lose onda ce biti ono: pa i nista ne zna, bolje sto nije mogao da igra za nas;a ako da 20 poena onda cete ga opet kritikovati? Jadana Maric,ne zna sta ga ceka od vas mrzitelja Partizana...

aca?

pre 13 godina

Ne razumem ove navijače Partizana koji daju Mariću podršku. Šta ako on u utakmici sa Srbijom da 20 poena i Australija pobedi? Sećate se kako je prošao Sale Đorđević kada je napunio Partizan u Pioniru? I Sale je tada bio Srbin(i još uvek je) ali je opet napunio Partizan, bio je profesionalac. Ali on nije mogao da bira da li će da igra, bio je obavezan ugovorom, a Marić to može, i on je izabrao!

idzuo

pre 13 godina

ma aee vise s tim maricem ... sto bi pa igrao ... a sto se tice njegove zelje imam samo da kazem jedno su zelje a drugo realnost ...

Joao

pre 13 godina

ne znam zasto se dize tolika prasina... covek je Australijanac srpskog porekla i ne vidim razloga da ne igra za zemlju ciji je drzavljanin, niti da se bilo kome pravda. Verujem da bi rado igrao za Srbiju da je to bilo pitanje izbora, ali nije!

nenad73

pre 13 godina

Potpuno je normalno da Maric igra za repreyentaciju za koju to moze da ucini. Steta sto to nije Srbija jer bi na jako puno znacio.

Expert

pre 13 godina

(umemo li da kazemo NE?, 22. jul 2010 04:31)

Prijatelju, apsoltno si nerealan. Koga je to Partizan prodao ? Odlazili su igraci kojima je ostajala jedna godina do isteka ugovora kako bi se nesto zaradilo. Kolike su ponude odbijane za Tripkovica na primer. Velickovic je npr. ostao do isteka ugovora u Partizanu i mogao je otici bez obestecenja a zatim je potpisao novi ugovor na dve goine i otisao posle prve kako bi Partizan mogao nesto da zaradi. Amerikanci potpisuju samo na jednu sezonu i posle toga su slobodni igraci. Dakle, navedi mi BAREM JEDNOG vaznog igraca kojeg je Partizan prodao a da je imao ugovor na vise od godinu dana. Poslednji je ako se dobro secam bio Drobnjak 1998 za koga je Efes Pilsen platio ogromno obestecenje.

marko

pre 13 godina

Ok, Australija je pomogla njegovim roditeljima a samim tim i njemu. Ali, kada je kosarkas Maric dosao iz Austtalije u Evropu, vredeo je skoro nista. A kada je kosarkas Maric dosao iz Srbije i Partizana u Evropu vredece milione. Interesuje me kakvu ce zahvalnost imati prema Srbiji i Partizanu u skladu sa gornje iznetom cinjenicom. Ovo svakako nije zahvalnost. Mozda misli da treba njemu neko odavde da bude zahvalan. Nadam se da ne.
Nekako bih voleo da znam, sta je starije, kokos ili jaje?
Mada, imam i resenje, pomozi Partizanu i ostavi veliko obestecenje. Po meni ljudski i normalno. Svi pravi asovi Partizana su to radili i pomagali klubu, jer su klub i srpska kosarka napravili to da postanu veliki kosarkasi i bogati i priznati ljudi.

goran andric

pre 13 godina

Posteno, majstore. ja ti verujem ama bas sve sto si rekao. Znam da tako i osecas i znam da si nas, iako igras za njih. Zelim ti puno zdravlja i posle -naravno povratak u Partizan.

Moca Kopenhagen

jovan

pre 13 godina

Neverovatno je koliko ljudi odlucuju da ignorisu pravila. Narocito osoba koja je ostavila komentar za Hrvatsku.
Nakon Olajdzuvona, gde je napravljen izuzetak (iz kojih razloga, to je nebitno), striktno se postuje pravilo da , ako igrac igra za neku selekciju, u bilo kom uzrastu, ne moze da igra za drugu, osim ukoliko ne dodje do formiranja nove drzave kada igraci imaju mogucnost da se izjasne za koga ce da igraju. Decko je rodjen u Australiji, tamo je odrastao, odatle su mu prijatelji, taj jezik govori i sad je nekome kriv sto hoce da igra za SVOJU zemlju. Toliko o tome.

sestric

pre 13 godina

Uh dobro je sto igra za kengure,to znaci da nece imati vremena da potpise novi ugovor sa bilo kim,a prtotiv srbije ce reci ubici,,znas meni kao ispadne lopta iz ruke slucajno,ti je hvataj i bacaj kontru(a u glavi misli ko kaze da ne igram za srbiju)". Posle se vreca na pripreme parizana pa da bude MVP evrolige. Dobro potpisao kecman,fali nam jos jedaan amer na pleju,i jedan krilni centar i kompletirani smo za narednu sezonu. Rasic ima ugovor ali mnogo mi je pokidao zivce ove sezone. Cak sam pao kolokviju posle poraza od Olimpijakosa(eh da je ubo makar jos jednu trojku) tako da mislim da stvarno treba da ode. Slavi Alexe sa srbima sestu titulu!

Petar

pre 13 godina

Odluka koju je doneo je apsolutno njegova stvar i naravno da je imao svako pravo tako da odluči, ali ja lično nikad i ni pod kojim uslovima ne bih mogao da igram protiv Srbije, pogotovo ako mu znači toliko koliko kaže da mu znači.

U svakom slučaju, želim mu da ga povrede zaobiđu pa da ukrstimo koplja kako priliči, pa nek bolji pobedi.

umemo li da kazemo NE?

pre 13 godina

Todoric izjavio da Maric odlazi iz Partizana!! Samo cu reci
zbogom Partizane! Mislio sam da smo najzad postali ozbiljan tim,ali sam se prevario. Zasto moramo da prodajemo svakog igraca za koga nam ponude pare,da li umemo ponekad reci NE i juriti rezultat i to,u ovom slucaju, sa najboljim centrom evrope i najkorisnijim igracem EL i u situaciji kada ima ugovor na jos 2 godine i mozemo ga prodati i sl. leta! Ovo je bila jedinstvena prilika za tako nesto,jos su nam uleteli i novi sponzori,bolje finansije,mogli smo da pokazemo da uprkos malom budzetu necemo rasprodavati igrace po svaku cenu i poazemo evropi da smo ozbiljan tim,ali uzalud sve...Cudi me samo sto Veselog jos uvek nisu prodali! Posle neko kaze,kada nam dodje neki novi mlad igrac: on je nasa buducnost...,kakva crna buducnost ako ce otici vec posle prve sezone ako je dobro odigra i neko ponudi pare! Sada bi i Mitrovic bio na izlaznim vratima da je odigrao dobru sezonu, ili Djekic. Svi se pojacavaju,ne prodaju igrace,Zalgiris nikog nije prodao samo dovodi,Prokom isto, Ritas isto iako imaju puno dobrih igraca koje verovatno zele mnogi timovi (Gecevicijus na pr.),ali ljudima je cilj i rezultat,a ne samo prodaja.Ne razumem cemu sve,kod drugih je cilj kada se dovode igraci to da se postigne sto bolji rezultat,a kod nas da se sto bolje prodaju sledeceg leta.Sada ce dovesti nekog amera jer ovde vlada misljenje da kad je neko amer on je automatski vrhunski igrac. Jos ako su ga na kraju dali za manje od milion evra onda sam definitivno siguran da vise necu gledati Partizan ni na TV-u,a kamoli u Pioniru!
P.S. Kecman potpisuje novi ugovor, Rasic verovatno ide,ali to mi sad uopste nije bitno...

nnidza

pre 13 godina

Ok. Realno prema sebi i drugima. Ali jedna je bitna stvar. Da je želeo da igra za Srbiju mogao je... Pravila tu jesu jasna. Može da bira pre nego što zaigra za A-tim a on će to učiniti sada.

shomi

pre 13 godina

a kao nisi mogao da ih iskuliras,nisu oni ljudi zlotvori da si pokazao jasno da ne zelis da igras za njih,pustili bi te na sledecem EP da igras za nas...a to sto si cele godine pricao da zelis da igras samo za srbiju i jedino srbiju,to nema veze a?
i ne trebas nam....samo molim te nemoj da zabodes krleta ili nekog od nasih s ledja kao u domacoj ligi sto radis,i ne zasluzujes sveti srpski dres

nikola

pre 13 godina

Svaka cast Maricu, mislim da nema coveka koji u ovoj situaciji nebi uradio isto sto i on. Nema igraca koji nebi zeleo da oseti igranje za reprezentaciju na velikim takmicenjima.Njemu je Australija drugi dom, proveo je skoro ceo svoj zivot tamo i ja ne vidim nista lose u tome da ako vec ne moze nikako da igra za Srbiju da igra za Australiju. Ima toliko srba u svetu koji igraju za druge reprezentacije pa ne znam sto bi pravili dramu oko ovoga.

Vujke

pre 13 godina

Odusevio si me ovom izjavom kamo srece da u Srbiji postoji vise ljudi sa takvim razmisljanjem i pogledom na zivot i svet, mnogo bi srecnija nacija bili nego sto smo danas.

MILENKO

pre 13 godina

uz sve postovanje igrackih kvalitete australijsko-srpskog centra,ipak mi crv budi sumnju o iskrenosti pomenutog u vezi zelje da igra za reprezentaciju Srbije na SP.ako je vec imao toliku zelju da zaigra za Srbiju,ne znam odakle mu sad zelja da igra protiv Srbije?sve je to jako sumnjivo....

Kriik

pre 13 godina

Zato i jesi veliki majstor. Znaš šta želiš ali i šta je realno. Znaš šta imaš a znaš i kako si do toga došao.
Srbija ima momaka koji će nam pomoći da ne kukamo što nisi tu a ti lepo pomozi kengurima i oduži im se .. Srbija do zlata a tebi će biti dosta što ćeš biti u petorci turnira.
Drago mi je što znam da te je i Partizan zadužio i što ćeš umeti da vratiš.
Sve najbolje gospodine (veliki) Mariću!

Kriik

pre 13 godina

Zato i jesi veliki majstor. Znaš šta želiš ali i šta je realno. Znaš šta imaš a znaš i kako si do toga došao.
Srbija ima momaka koji će nam pomoći da ne kukamo što nisi tu a ti lepo pomozi kengurima i oduži im se .. Srbija do zlata a tebi će biti dosta što ćeš biti u petorci turnira.
Drago mi je što znam da te je i Partizan zadužio i što ćeš umeti da vratiš.
Sve najbolje gospodine (veliki) Mariću!

Vujke

pre 13 godina

Odusevio si me ovom izjavom kamo srece da u Srbiji postoji vise ljudi sa takvim razmisljanjem i pogledom na zivot i svet, mnogo bi srecnija nacija bili nego sto smo danas.

nikola

pre 13 godina

Svaka cast Maricu, mislim da nema coveka koji u ovoj situaciji nebi uradio isto sto i on. Nema igraca koji nebi zeleo da oseti igranje za reprezentaciju na velikim takmicenjima.Njemu je Australija drugi dom, proveo je skoro ceo svoj zivot tamo i ja ne vidim nista lose u tome da ako vec ne moze nikako da igra za Srbiju da igra za Australiju. Ima toliko srba u svetu koji igraju za druge reprezentacije pa ne znam sto bi pravili dramu oko ovoga.

goran andric

pre 13 godina

Posteno, majstore. ja ti verujem ama bas sve sto si rekao. Znam da tako i osecas i znam da si nas, iako igras za njih. Zelim ti puno zdravlja i posle -naravno povratak u Partizan.

Moca Kopenhagen

jovan

pre 13 godina

Neverovatno je koliko ljudi odlucuju da ignorisu pravila. Narocito osoba koja je ostavila komentar za Hrvatsku.
Nakon Olajdzuvona, gde je napravljen izuzetak (iz kojih razloga, to je nebitno), striktno se postuje pravilo da , ako igrac igra za neku selekciju, u bilo kom uzrastu, ne moze da igra za drugu, osim ukoliko ne dodje do formiranja nove drzave kada igraci imaju mogucnost da se izjasne za koga ce da igraju. Decko je rodjen u Australiji, tamo je odrastao, odatle su mu prijatelji, taj jezik govori i sad je nekome kriv sto hoce da igra za SVOJU zemlju. Toliko o tome.

nenad73

pre 13 godina

Potpuno je normalno da Maric igra za repreyentaciju za koju to moze da ucini. Steta sto to nije Srbija jer bi na jako puno znacio.

Petar

pre 13 godina

Odluka koju je doneo je apsolutno njegova stvar i naravno da je imao svako pravo tako da odluči, ali ja lično nikad i ni pod kojim uslovima ne bih mogao da igram protiv Srbije, pogotovo ako mu znači toliko koliko kaže da mu znači.

U svakom slučaju, želim mu da ga povrede zaobiđu pa da ukrstimo koplja kako priliči, pa nek bolji pobedi.

sestric

pre 13 godina

Uh dobro je sto igra za kengure,to znaci da nece imati vremena da potpise novi ugovor sa bilo kim,a prtotiv srbije ce reci ubici,,znas meni kao ispadne lopta iz ruke slucajno,ti je hvataj i bacaj kontru(a u glavi misli ko kaze da ne igram za srbiju)". Posle se vreca na pripreme parizana pa da bude MVP evrolige. Dobro potpisao kecman,fali nam jos jedaan amer na pleju,i jedan krilni centar i kompletirani smo za narednu sezonu. Rasic ima ugovor ali mnogo mi je pokidao zivce ove sezone. Cak sam pao kolokviju posle poraza od Olimpijakosa(eh da je ubo makar jos jednu trojku) tako da mislim da stvarno treba da ode. Slavi Alexe sa srbima sestu titulu!

Joao

pre 13 godina

ne znam zasto se dize tolika prasina... covek je Australijanac srpskog porekla i ne vidim razloga da ne igra za zemlju ciji je drzavljanin, niti da se bilo kome pravda. Verujem da bi rado igrao za Srbiju da je to bilo pitanje izbora, ali nije!

umemo li da kazemo NE?

pre 13 godina

Todoric izjavio da Maric odlazi iz Partizana!! Samo cu reci
zbogom Partizane! Mislio sam da smo najzad postali ozbiljan tim,ali sam se prevario. Zasto moramo da prodajemo svakog igraca za koga nam ponude pare,da li umemo ponekad reci NE i juriti rezultat i to,u ovom slucaju, sa najboljim centrom evrope i najkorisnijim igracem EL i u situaciji kada ima ugovor na jos 2 godine i mozemo ga prodati i sl. leta! Ovo je bila jedinstvena prilika za tako nesto,jos su nam uleteli i novi sponzori,bolje finansije,mogli smo da pokazemo da uprkos malom budzetu necemo rasprodavati igrace po svaku cenu i poazemo evropi da smo ozbiljan tim,ali uzalud sve...Cudi me samo sto Veselog jos uvek nisu prodali! Posle neko kaze,kada nam dodje neki novi mlad igrac: on je nasa buducnost...,kakva crna buducnost ako ce otici vec posle prve sezone ako je dobro odigra i neko ponudi pare! Sada bi i Mitrovic bio na izlaznim vratima da je odigrao dobru sezonu, ili Djekic. Svi se pojacavaju,ne prodaju igrace,Zalgiris nikog nije prodao samo dovodi,Prokom isto, Ritas isto iako imaju puno dobrih igraca koje verovatno zele mnogi timovi (Gecevicijus na pr.),ali ljudima je cilj i rezultat,a ne samo prodaja.Ne razumem cemu sve,kod drugih je cilj kada se dovode igraci to da se postigne sto bolji rezultat,a kod nas da se sto bolje prodaju sledeceg leta.Sada ce dovesti nekog amera jer ovde vlada misljenje da kad je neko amer on je automatski vrhunski igrac. Jos ako su ga na kraju dali za manje od milion evra onda sam definitivno siguran da vise necu gledati Partizan ni na TV-u,a kamoli u Pioniru!
P.S. Kecman potpisuje novi ugovor, Rasic verovatno ide,ali to mi sad uopste nije bitno...

aca?

pre 13 godina

Ne razumem ove navijače Partizana koji daju Mariću podršku. Šta ako on u utakmici sa Srbijom da 20 poena i Australija pobedi? Sećate se kako je prošao Sale Đorđević kada je napunio Partizan u Pioniru? I Sale je tada bio Srbin(i još uvek je) ali je opet napunio Partizan, bio je profesionalac. Ali on nije mogao da bira da li će da igra, bio je obavezan ugovorom, a Marić to može, i on je izabrao!

Expert

pre 13 godina

(umemo li da kazemo NE?, 22. jul 2010 04:31)

Prijatelju, apsoltno si nerealan. Koga je to Partizan prodao ? Odlazili su igraci kojima je ostajala jedna godina do isteka ugovora kako bi se nesto zaradilo. Kolike su ponude odbijane za Tripkovica na primer. Velickovic je npr. ostao do isteka ugovora u Partizanu i mogao je otici bez obestecenja a zatim je potpisao novi ugovor na dve goine i otisao posle prve kako bi Partizan mogao nesto da zaradi. Amerikanci potpisuju samo na jednu sezonu i posle toga su slobodni igraci. Dakle, navedi mi BAREM JEDNOG vaznog igraca kojeg je Partizan prodao a da je imao ugovor na vise od godinu dana. Poslednji je ako se dobro secam bio Drobnjak 1998 za koga je Efes Pilsen platio ogromno obestecenje.

shomi

pre 13 godina

a kao nisi mogao da ih iskuliras,nisu oni ljudi zlotvori da si pokazao jasno da ne zelis da igras za njih,pustili bi te na sledecem EP da igras za nas...a to sto si cele godine pricao da zelis da igras samo za srbiju i jedino srbiju,to nema veze a?
i ne trebas nam....samo molim te nemoj da zabodes krleta ili nekog od nasih s ledja kao u domacoj ligi sto radis,i ne zasluzujes sveti srpski dres

pera

pre 13 godina

Ne razumem ove navijače Partizana koji daju Mariću podršku. Šta ako on u utakmici sa Srbijom da 20 poena i Australija pobedi? Sećate se kako je prošao Sale Đorđević kada je napunio Partizan u Pioniru? I Sale je tada bio Srbin(i još uvek je) ali je opet napunio Partizan, bio je profesionalac. Ali on nije mogao da bira da li će da igra, bio je obavezan ugovorom, a Marić to može, i on je izabrao!
(aca?, 22. jul 2010 20:43)

Ne moze ni Maric da bira,jer za Srbiju ne moze da igra! I sta sad, zato sto ne moze da igra za Srbiju da ne igra ni za Australiju gde je proveo veci svoj zivota,da ne ostei iskustvo igranja na SP ili Olimpijadi, samo da bi vi navijaci zvezde bili zadovoljni? Jer treba da odustane od reprezentacije zato sto je Australija u grupi sa Srbijom??? Pa sta i ako nam da 20 poena, da ne treba mozda da se stedi protiv nas? Znaci ako odigra lose onda ce biti ono: pa i nista ne zna, bolje sto nije mogao da igra za nas;a ako da 20 poena onda cete ga opet kritikovati? Jadana Maric,ne zna sta ga ceka od vas mrzitelja Partizana...

marko

pre 13 godina

Ok, Australija je pomogla njegovim roditeljima a samim tim i njemu. Ali, kada je kosarkas Maric dosao iz Austtalije u Evropu, vredeo je skoro nista. A kada je kosarkas Maric dosao iz Srbije i Partizana u Evropu vredece milione. Interesuje me kakvu ce zahvalnost imati prema Srbiji i Partizanu u skladu sa gornje iznetom cinjenicom. Ovo svakako nije zahvalnost. Mozda misli da treba njemu neko odavde da bude zahvalan. Nadam se da ne.
Nekako bih voleo da znam, sta je starije, kokos ili jaje?
Mada, imam i resenje, pomozi Partizanu i ostavi veliko obestecenje. Po meni ljudski i normalno. Svi pravi asovi Partizana su to radili i pomagali klubu, jer su klub i srpska kosarka napravili to da postanu veliki kosarkasi i bogati i priznati ljudi.

MILENKO

pre 13 godina

uz sve postovanje igrackih kvalitete australijsko-srpskog centra,ipak mi crv budi sumnju o iskrenosti pomenutog u vezi zelje da igra za reprezentaciju Srbije na SP.ako je vec imao toliku zelju da zaigra za Srbiju,ne znam odakle mu sad zelja da igra protiv Srbije?sve je to jako sumnjivo....

nnidza

pre 13 godina

Ok. Realno prema sebi i drugima. Ali jedna je bitna stvar. Da je želeo da igra za Srbiju mogao je... Pravila tu jesu jasna. Može da bira pre nego što zaigra za A-tim a on će to učiniti sada.

Vlada

pre 13 godina

Druze, lepo izgovoreno... Samo onaj ko zivi i radi u inostrantsvu, a pogotovu onaj koji se rodio u inostranstvu moze da te razume. Samo napred... Ali, da citiram Laneta Jovanovica i njegove reci upucene Marinu: "Ne zapinji protiv Srbije, i bice sve u redu..."

idzuo

pre 13 godina

ma aee vise s tim maricem ... sto bi pa igrao ... a sto se tice njegove zelje imam samo da kazem jedno su zelje a drugo realnost ...

aca?

pre 13 godina

(pera, 23. jul 2010 01:43)

Ne mrzim Partizan ali volim Srbiju ko god da igra za reprezentaciju. Ne delim igrače reprezentacije na "crne" i "crvene", nego samo ukazujem na (ne)karakter Marića.
On da je hteo da igra za Srbiju ne bi ni igrao za Australiju, kad je znao kakva su pravila.

pera

pre 13 godina

(aca?, 23. jul 2010 14:09)

Da je hteo da igra za Srbiju nebi igrao za Australiju?? Zasto? Znaci ako voli Srbiju treba da mrzi sve ostale? Ja da sam neki reprezentatvac i da ne mogu da igram za Srbiju zbog nekih pravila naravno da bih igrao za neku tamo drzavu gde sam proveo veci deo zivota ,i to bez razmisljanja. Koliko Srba u svetu ima koji igraju za druge reprezentacije,a mogli su da igraju i za Srbiju?Ovde je najveci problem sto je Maric igrac Partizana...

umemo li da kazemo NE?

pre 13 godina

(Expert, 22. jul 2010 11:46)

Pekovic.

U svakom slucaju ovo je bila jedinstvena prilika da udjemo u novu sezonu sa najboljim centrom evrope,jer mi nismo u situaciji da dovodimo takve igrace,ali ako ga vec imamo,i to sa visegodisnjim ugovorom,onda moramo da ga zadrzimo.
Inace opet verovatno ide u PAO (pocecu da mrzim PAO, dokle vise,neka se okane Partizana!) i sto je najgore od svega ide za 700 000 evra,ako je informacija tacna!! Alo bre,najkorisniji igrac EL i najbolji centar evrope! Setite se da je Ante Tomic iz Zagreba otisao u Real za milion,Teo iz FMP-a u Olim. takodje,kao i Erceg negde blizu te cifre!? A svi su ti igraci otisli prilicno neafirmisani,bez iskustva iz EL, iz malih klubova! Pa ako je vec i morao da ide trebali su da lupe cifru od 2-3 miliona jer toliko i vredi.Evropski klubovi izgleda vec navikli da kod nas uvek mogu da uzmu dobrog igraca za male pare.

Ale'

pre 13 godina

Maricu dusice, igraj za koga kod hoces, ali OSTANI U PARTIZANU! :)
Svakako je Srbija bolja od Asutralije sa Maricem ili bez njega, tako da ne znam cemu tolika frka oko toga...

aca?

pre 13 godina

Ne znam za vas ali ja više volim Srbiju nego bilo koji sportski klub, ali u Srbiji izgleda da više ima Grobara i Delija nego Srba

sreski špijun

pre 13 godina

With the Australian junior national team, Marić won the gold medal at the 2003 FIBA Under-19 World Championship. He also played at the 2005 FIBA Under-21 World Championship.

Čovek nije ni pomišljao da igra za Srbiju već se uvlači navijačima u Srbiji i našim ljudima u Australiji. Kao hteo bi on da igra nego ga u tome sprečavaju pravila. A to što od 2002. igra za nacionalni tim Australije to je najmanje bitno.
Ima mnogo naših sportista koji su mogli da igraju za druge reprezentacije ali nisu hteli jer su sanjali da igraju za Srbiju bez obzira što mnogi od njih nisu ni bili blizu srpskog nacionalnog tima, al sa druge strane ima i onih koji igraju za druge reprezentacije

shomi

pre 13 godina

a kao nisi mogao da ih iskuliras,nisu oni ljudi zlotvori da si pokazao jasno da ne zelis da igras za njih,pustili bi te na sledecem EP da igras za nas...a to sto si cele godine pricao da zelis da igras samo za srbiju i jedino srbiju,to nema veze a?
i ne trebas nam....samo molim te nemoj da zabodes krleta ili nekog od nasih s ledja kao u domacoj ligi sto radis,i ne zasluzujes sveti srpski dres

MILENKO

pre 13 godina

uz sve postovanje igrackih kvalitete australijsko-srpskog centra,ipak mi crv budi sumnju o iskrenosti pomenutog u vezi zelje da igra za reprezentaciju Srbije na SP.ako je vec imao toliku zelju da zaigra za Srbiju,ne znam odakle mu sad zelja da igra protiv Srbije?sve je to jako sumnjivo....

nnidza

pre 13 godina

Ok. Realno prema sebi i drugima. Ali jedna je bitna stvar. Da je želeo da igra za Srbiju mogao je... Pravila tu jesu jasna. Može da bira pre nego što zaigra za A-tim a on će to učiniti sada.

umemo li da kazemo NE?

pre 13 godina

Todoric izjavio da Maric odlazi iz Partizana!! Samo cu reci
zbogom Partizane! Mislio sam da smo najzad postali ozbiljan tim,ali sam se prevario. Zasto moramo da prodajemo svakog igraca za koga nam ponude pare,da li umemo ponekad reci NE i juriti rezultat i to,u ovom slucaju, sa najboljim centrom evrope i najkorisnijim igracem EL i u situaciji kada ima ugovor na jos 2 godine i mozemo ga prodati i sl. leta! Ovo je bila jedinstvena prilika za tako nesto,jos su nam uleteli i novi sponzori,bolje finansije,mogli smo da pokazemo da uprkos malom budzetu necemo rasprodavati igrace po svaku cenu i poazemo evropi da smo ozbiljan tim,ali uzalud sve...Cudi me samo sto Veselog jos uvek nisu prodali! Posle neko kaze,kada nam dodje neki novi mlad igrac: on je nasa buducnost...,kakva crna buducnost ako ce otici vec posle prve sezone ako je dobro odigra i neko ponudi pare! Sada bi i Mitrovic bio na izlaznim vratima da je odigrao dobru sezonu, ili Djekic. Svi se pojacavaju,ne prodaju igrace,Zalgiris nikog nije prodao samo dovodi,Prokom isto, Ritas isto iako imaju puno dobrih igraca koje verovatno zele mnogi timovi (Gecevicijus na pr.),ali ljudima je cilj i rezultat,a ne samo prodaja.Ne razumem cemu sve,kod drugih je cilj kada se dovode igraci to da se postigne sto bolji rezultat,a kod nas da se sto bolje prodaju sledeceg leta.Sada ce dovesti nekog amera jer ovde vlada misljenje da kad je neko amer on je automatski vrhunski igrac. Jos ako su ga na kraju dali za manje od milion evra onda sam definitivno siguran da vise necu gledati Partizan ni na TV-u,a kamoli u Pioniru!
P.S. Kecman potpisuje novi ugovor, Rasic verovatno ide,ali to mi sad uopste nije bitno...

marko

pre 13 godina

Ok, Australija je pomogla njegovim roditeljima a samim tim i njemu. Ali, kada je kosarkas Maric dosao iz Austtalije u Evropu, vredeo je skoro nista. A kada je kosarkas Maric dosao iz Srbije i Partizana u Evropu vredece milione. Interesuje me kakvu ce zahvalnost imati prema Srbiji i Partizanu u skladu sa gornje iznetom cinjenicom. Ovo svakako nije zahvalnost. Mozda misli da treba njemu neko odavde da bude zahvalan. Nadam se da ne.
Nekako bih voleo da znam, sta je starije, kokos ili jaje?
Mada, imam i resenje, pomozi Partizanu i ostavi veliko obestecenje. Po meni ljudski i normalno. Svi pravi asovi Partizana su to radili i pomagali klubu, jer su klub i srpska kosarka napravili to da postanu veliki kosarkasi i bogati i priznati ljudi.

aca?

pre 13 godina

Ne razumem ove navijače Partizana koji daju Mariću podršku. Šta ako on u utakmici sa Srbijom da 20 poena i Australija pobedi? Sećate se kako je prošao Sale Đorđević kada je napunio Partizan u Pioniru? I Sale je tada bio Srbin(i još uvek je) ali je opet napunio Partizan, bio je profesionalac. Ali on nije mogao da bira da li će da igra, bio je obavezan ugovorom, a Marić to može, i on je izabrao!

Kriik

pre 13 godina

Zato i jesi veliki majstor. Znaš šta želiš ali i šta je realno. Znaš šta imaš a znaš i kako si do toga došao.
Srbija ima momaka koji će nam pomoći da ne kukamo što nisi tu a ti lepo pomozi kengurima i oduži im se .. Srbija do zlata a tebi će biti dosta što ćeš biti u petorci turnira.
Drago mi je što znam da te je i Partizan zadužio i što ćeš umeti da vratiš.
Sve najbolje gospodine (veliki) Mariću!

Petar

pre 13 godina

Odluka koju je doneo je apsolutno njegova stvar i naravno da je imao svako pravo tako da odluči, ali ja lično nikad i ni pod kojim uslovima ne bih mogao da igram protiv Srbije, pogotovo ako mu znači toliko koliko kaže da mu znači.

U svakom slučaju, želim mu da ga povrede zaobiđu pa da ukrstimo koplja kako priliči, pa nek bolji pobedi.

aca?

pre 13 godina

(pera, 23. jul 2010 01:43)

Ne mrzim Partizan ali volim Srbiju ko god da igra za reprezentaciju. Ne delim igrače reprezentacije na "crne" i "crvene", nego samo ukazujem na (ne)karakter Marića.
On da je hteo da igra za Srbiju ne bi ni igrao za Australiju, kad je znao kakva su pravila.

jovan

pre 13 godina

Neverovatno je koliko ljudi odlucuju da ignorisu pravila. Narocito osoba koja je ostavila komentar za Hrvatsku.
Nakon Olajdzuvona, gde je napravljen izuzetak (iz kojih razloga, to je nebitno), striktno se postuje pravilo da , ako igrac igra za neku selekciju, u bilo kom uzrastu, ne moze da igra za drugu, osim ukoliko ne dodje do formiranja nove drzave kada igraci imaju mogucnost da se izjasne za koga ce da igraju. Decko je rodjen u Australiji, tamo je odrastao, odatle su mu prijatelji, taj jezik govori i sad je nekome kriv sto hoce da igra za SVOJU zemlju. Toliko o tome.

nikola

pre 13 godina

Svaka cast Maricu, mislim da nema coveka koji u ovoj situaciji nebi uradio isto sto i on. Nema igraca koji nebi zeleo da oseti igranje za reprezentaciju na velikim takmicenjima.Njemu je Australija drugi dom, proveo je skoro ceo svoj zivot tamo i ja ne vidim nista lose u tome da ako vec ne moze nikako da igra za Srbiju da igra za Australiju. Ima toliko srba u svetu koji igraju za druge reprezentacije pa ne znam sto bi pravili dramu oko ovoga.

sestric

pre 13 godina

Uh dobro je sto igra za kengure,to znaci da nece imati vremena da potpise novi ugovor sa bilo kim,a prtotiv srbije ce reci ubici,,znas meni kao ispadne lopta iz ruke slucajno,ti je hvataj i bacaj kontru(a u glavi misli ko kaze da ne igram za srbiju)". Posle se vreca na pripreme parizana pa da bude MVP evrolige. Dobro potpisao kecman,fali nam jos jedaan amer na pleju,i jedan krilni centar i kompletirani smo za narednu sezonu. Rasic ima ugovor ali mnogo mi je pokidao zivce ove sezone. Cak sam pao kolokviju posle poraza od Olimpijakosa(eh da je ubo makar jos jednu trojku) tako da mislim da stvarno treba da ode. Slavi Alexe sa srbima sestu titulu!

idzuo

pre 13 godina

ma aee vise s tim maricem ... sto bi pa igrao ... a sto se tice njegove zelje imam samo da kazem jedno su zelje a drugo realnost ...

Expert

pre 13 godina

(umemo li da kazemo NE?, 22. jul 2010 04:31)

Prijatelju, apsoltno si nerealan. Koga je to Partizan prodao ? Odlazili su igraci kojima je ostajala jedna godina do isteka ugovora kako bi se nesto zaradilo. Kolike su ponude odbijane za Tripkovica na primer. Velickovic je npr. ostao do isteka ugovora u Partizanu i mogao je otici bez obestecenja a zatim je potpisao novi ugovor na dve goine i otisao posle prve kako bi Partizan mogao nesto da zaradi. Amerikanci potpisuju samo na jednu sezonu i posle toga su slobodni igraci. Dakle, navedi mi BAREM JEDNOG vaznog igraca kojeg je Partizan prodao a da je imao ugovor na vise od godinu dana. Poslednji je ako se dobro secam bio Drobnjak 1998 za koga je Efes Pilsen platio ogromno obestecenje.

Vujke

pre 13 godina

Odusevio si me ovom izjavom kamo srece da u Srbiji postoji vise ljudi sa takvim razmisljanjem i pogledom na zivot i svet, mnogo bi srecnija nacija bili nego sto smo danas.

goran andric

pre 13 godina

Posteno, majstore. ja ti verujem ama bas sve sto si rekao. Znam da tako i osecas i znam da si nas, iako igras za njih. Zelim ti puno zdravlja i posle -naravno povratak u Partizan.

Moca Kopenhagen

Joao

pre 13 godina

ne znam zasto se dize tolika prasina... covek je Australijanac srpskog porekla i ne vidim razloga da ne igra za zemlju ciji je drzavljanin, niti da se bilo kome pravda. Verujem da bi rado igrao za Srbiju da je to bilo pitanje izbora, ali nije!

umemo li da kazemo NE?

pre 13 godina

(Expert, 22. jul 2010 11:46)

Pekovic.

U svakom slucaju ovo je bila jedinstvena prilika da udjemo u novu sezonu sa najboljim centrom evrope,jer mi nismo u situaciji da dovodimo takve igrace,ali ako ga vec imamo,i to sa visegodisnjim ugovorom,onda moramo da ga zadrzimo.
Inace opet verovatno ide u PAO (pocecu da mrzim PAO, dokle vise,neka se okane Partizana!) i sto je najgore od svega ide za 700 000 evra,ako je informacija tacna!! Alo bre,najkorisniji igrac EL i najbolji centar evrope! Setite se da je Ante Tomic iz Zagreba otisao u Real za milion,Teo iz FMP-a u Olim. takodje,kao i Erceg negde blizu te cifre!? A svi su ti igraci otisli prilicno neafirmisani,bez iskustva iz EL, iz malih klubova! Pa ako je vec i morao da ide trebali su da lupe cifru od 2-3 miliona jer toliko i vredi.Evropski klubovi izgleda vec navikli da kod nas uvek mogu da uzmu dobrog igraca za male pare.

pera

pre 13 godina

(aca?, 23. jul 2010 14:09)

Da je hteo da igra za Srbiju nebi igrao za Australiju?? Zasto? Znaci ako voli Srbiju treba da mrzi sve ostale? Ja da sam neki reprezentatvac i da ne mogu da igram za Srbiju zbog nekih pravila naravno da bih igrao za neku tamo drzavu gde sam proveo veci deo zivota ,i to bez razmisljanja. Koliko Srba u svetu ima koji igraju za druge reprezentacije,a mogli su da igraju i za Srbiju?Ovde je najveci problem sto je Maric igrac Partizana...

sreski špijun

pre 13 godina

With the Australian junior national team, Marić won the gold medal at the 2003 FIBA Under-19 World Championship. He also played at the 2005 FIBA Under-21 World Championship.

Čovek nije ni pomišljao da igra za Srbiju već se uvlači navijačima u Srbiji i našim ljudima u Australiji. Kao hteo bi on da igra nego ga u tome sprečavaju pravila. A to što od 2002. igra za nacionalni tim Australije to je najmanje bitno.
Ima mnogo naših sportista koji su mogli da igraju za druge reprezentacije ali nisu hteli jer su sanjali da igraju za Srbiju bez obzira što mnogi od njih nisu ni bili blizu srpskog nacionalnog tima, al sa druge strane ima i onih koji igraju za druge reprezentacije

nenad73

pre 13 godina

Potpuno je normalno da Maric igra za repreyentaciju za koju to moze da ucini. Steta sto to nije Srbija jer bi na jako puno znacio.

pera

pre 13 godina

Ne razumem ove navijače Partizana koji daju Mariću podršku. Šta ako on u utakmici sa Srbijom da 20 poena i Australija pobedi? Sećate se kako je prošao Sale Đorđević kada je napunio Partizan u Pioniru? I Sale je tada bio Srbin(i još uvek je) ali je opet napunio Partizan, bio je profesionalac. Ali on nije mogao da bira da li će da igra, bio je obavezan ugovorom, a Marić to može, i on je izabrao!
(aca?, 22. jul 2010 20:43)

Ne moze ni Maric da bira,jer za Srbiju ne moze da igra! I sta sad, zato sto ne moze da igra za Srbiju da ne igra ni za Australiju gde je proveo veci svoj zivota,da ne ostei iskustvo igranja na SP ili Olimpijadi, samo da bi vi navijaci zvezde bili zadovoljni? Jer treba da odustane od reprezentacije zato sto je Australija u grupi sa Srbijom??? Pa sta i ako nam da 20 poena, da ne treba mozda da se stedi protiv nas? Znaci ako odigra lose onda ce biti ono: pa i nista ne zna, bolje sto nije mogao da igra za nas;a ako da 20 poena onda cete ga opet kritikovati? Jadana Maric,ne zna sta ga ceka od vas mrzitelja Partizana...

Ale'

pre 13 godina

Maricu dusice, igraj za koga kod hoces, ali OSTANI U PARTIZANU! :)
Svakako je Srbija bolja od Asutralije sa Maricem ili bez njega, tako da ne znam cemu tolika frka oko toga...

Vlada

pre 13 godina

Druze, lepo izgovoreno... Samo onaj ko zivi i radi u inostrantsvu, a pogotovu onaj koji se rodio u inostranstvu moze da te razume. Samo napred... Ali, da citiram Laneta Jovanovica i njegove reci upucene Marinu: "Ne zapinji protiv Srbije, i bice sve u redu..."

aca?

pre 13 godina

Ne znam za vas ali ja više volim Srbiju nego bilo koji sportski klub, ali u Srbiji izgleda da više ima Grobara i Delija nego Srba