Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.07.2010.

18:15

Radžon Rondo igra u Turskoj

Plejmejker Boston Seltiksa Radžon Rondo potvrdio je da će igrati za nacionalni tim SAD-a na predstojećem Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je za Amerikance naročito značajno jer su učešće zbog povrede otkazali plejmejkeri sa Olimpijskih igara Deron Vilijams (Juta) i Kris Pol (Nju Orleans).

Rondo je prošle sezone imao 13,7 poena, 9,8 asistencija i 4,4 skoka po utakmici i sa Seltiksima je stigao do finala NBA lige.

“Dobili smo potvrdu da će Rondo doći i veoma smo zadovoljni zbog toga. Pun je entuzijazma. Kris (Pol) nije fizički spreman da igra, a Deron (Vilijams) želi da provede neko vreme sa porodicom, a i nije potpuno zdrav”, izjavio je direktor Saveza Džeri Kolanđelo.

Pre Pola i Vilijamsa, učešće su otkazali Kobe Brajant, Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Dvajt Hauard.

"Shvatamo situaciju u kojoj su se našli naši najbolji igrači i niko od njih neće biti kažnjen ni na koji način. Svetsko prvenstvo biće velika šansa za mlade igrače", rekao je Kolanđelo.

Pripreme za prvenstvo sveta nacionalna selekcija SAD počeće naredne sedmice u Las Vegasu. Za sada je sigurno da će se pozivu selektora Majka Kšiševskog odazvati Kevin Durant, Radžon Rondo, Robin Lopes, Derik Rouz, Amare Stodemajer, Stiven Kari, Tajrik Evans, Dejvid Li i Rudi Gej, a nešto kasnije će im se priključiti veterani Čonsi Bilaps i Lamar Odom.

SAD se nalaze u grupi sa Slovenijom, Brazilom, Hrvatskom, Iranom i Tunisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve