Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.06.2010.

15:09

Janakis: "Borićemo se i dalje"

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Olimpijakos u sredu na svom terenu 79:70 i tako poveli sa 2-1 u finalnoj seriji grčkog plej-ofa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Međutim, iz tabora poražene ekipe smatraju da su grubo oštećeni na toj utakmici i da im je oduzeta pobeda.

Olimpijakos je krajem treće četvrtine imao 14 poena prednosti (60:46), ali u poslednjih deset minuta PAO je uspeo da preokrene i dođe na korak od još jedne titule.

Iz tabora Olimpijakosa izdvojene su tri situacije koje su, prema njima, odlučile pitanje pobednika, i nakon kojih je PAO došao do sedam poena:

Pri rezultatu 60:49 za Olimpijakos u poslednjoj sekundi treće četvrtine Jasikevičius postiže poene iz teške pozicije, ali pri tome pravi i korake.

Sedam minuta pre kraja Olimpijakos vodi 61:56, Batisti polaže, Čildres skida loptu sa obruča, a sudije pokazuju silaznu putanju.

Nekoliko trenutaka kasnije Batisti pri vođstvu Olimpijakosa 61:58 pravi očigledan faul u napadu nad Teodosićem. Sudije sviraju najboljem košarkašu Evrope peti faul, a Batist pored poena dobija i dodatno bacanje kojim PAO izjednačuje.




„Borimo se da prevaziđemo razne prepreke. Pokušali smo da ih zaobiđemo, i pokušavaćemo i dalje. Nastavićemo da se borimo protiv svih stvari koje nam stanu an put“, rekao je nakon utakmice trener Olimpijakosa Panajotis Janakis.

Sa druge strane, trener Panatinaikosa Željko Obradović bio je oduševljen nakon pobede.

„Želim da kažem da je ovo jedna od mojih najboljih utakmica u životu. U trećoj četvrtini Olimpijakos je vodio 14 poena razlike, ali mi nismo odustajali. Verovali smo da možemo do preokreta i pobede“, rekao je najtrofejniji trener Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve