Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 31.05.2010.

19:26

SL: Meč odluke za FMP (19.30h)

Košarkaši FMP-a i Hemofarma sastaju se u Železniku u duelu koji će da odredi sudbinu "pantera" za ovu, ali i sledeću sezonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Domaći tim posle poraza od Radničkog ostao je samo na teoretskim šansama za osvajanje četvrtog mesta koje vodi u plejof i NLB ligu sledeće sezone.

Sada mora da pobedi ekipu iz Vršca koja je obezbedila drugo mesto u završnici. Ipak, dosta toga zavisi i od duela Radničkog i Zvezde u "Pioniru".

FMP je bio na korak od trijumfa u Kragujevcu. Vodio je veći deo meča ali je izgubio trojkom Brkića u poslednjim sekundima.

""Ostao je žal i zbog poraza od Crvene zvezde u Železniku, a zatim smo poraženi u Vršcu i sada u Kragujevcu. Igrali smo dobro, imali prednost, ali nismo uspeli na vreme da je uvećamo. Nismo iskoristili njihove promašaje za tri poena", izjavio je kapiten Saša Stefanović.

"Panteri" imaju minimalne šanse za plejof, ne zavisi sve od njih.

"Situacija je jako teška. Propustili smo lepu šansu u Kragujevcu da psihološki ojačani čekamo duel sa Hemofarmom. Naravno, borićemo se do kraja, nada poseldnja umire", kaže Stefanović.

"Veoma je važno da pronađemo mentalne snage da odigramo dobro i pobedim Hemofarm. Iako su obezbedili drugo mesto, neće olako da shvate sustret u Železniku. Moramo da ih pobedimo, a istovremeno da navijamo za Radnički protiv Zvezde", zaključio je Stefanović.

Utakmica sa FMP-om za košarkaše Hemofarma nema rezultatski značaj, jer su već obezbedili siguran ulazak u plejof sa druge pozicije. Ipak, vršački prvotimci najavljuju da će dati svoj maksimum kako bi došli do jedanaeste pobede u domaćem šampionatu.

Bojan Krstović, jedan od glavnih uzdanica Željka Lukajića, i bivši igrač FMP-a, kaže da je njegov nekadašnji klub mnogo dao srpskoj košarci i da mu je žao što su se našli u neugodnoj situaciji, ali da u profesionalnom sportu nema sentimentalnosti.

"Proveo sam u tom klubu lepe godine, afirmisao se kao igrač i za tu sredinu me vežu veoma lepe uspomene. Ali, u profesionalnom sportu mesta za sentimentalnosti nema, tako da ćemo dati sve od sebe da i ovoga puta pobedimo. Iako nam bodovi u ovom meču nisu rezultatski bitni, važno je da nastavimo sa dobrim igrama u kontinuitetu, da održimo pobedničku atmosferu i ritam, kako bismo što spremniji dočekali razigravanje za titulu", kaže Krstović.

Međusobni susreti Hemofarma i FMP-a uvek su neizvesni. Tako je bilo i u prvom meču u Superligi, koji su Vrščani dobili u penal završnici (96:94).

"Poznato je da FMP svake godine afirmiše neke nove igrače. Sada su to Raduljica, Jeremić, Čović, koji uz iskusnog Videnova čine tim za respekt. Ni jedna ekipa se nije naigrala u Železniku, ali, bez obzira što su imali tešku utakmicu u prethodnom kolu i što je njihov plasman među prve četiri ekipe sveden na domen teorije, i sada očekujem da će biti neizvestan meč, naravno, sa našom pobedom. Svesni smo da se mladi tim iz FMP-a neće lako predati", kaže Krstović.

I dalje je neizvesno da li će kapiten Hemofarma Stefan Marković igrati na ovom meču. Zbog bolesti je već propustio mečeve sa Radničkim i Tamišom, i nije trenirao desetak dana.

Utakmica se igra u utorak u Železniku od 19.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu