Nova vest
Košarka

Subota, 29.05.2010.

22:18

DV: Iz poštovanja igramo maksimalno

Partizan je dobio Zvezdu (103:75) i obezbedio prvo mesto pred plejof, a trener "crno-belih", Duško Vujošević istakao je da njegovi igrači zaslužuju poštovanje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Branilac titule je dominirao protiv najvećeg rivala, a 11. pobedom u Superligi obezbedio je prvo mesto pred plejof.

"Iz samopoštavanja, poštavanja protivnika i publike, odigraćemo preostale utakmice maksimalno angažovano. Biće, naravno, prostora da se neki igrači odmore. Protiv nas svi igraju motivisano, to je sudbina onih na vrhu", izjavio je Vujošević.

Partizan je ubedljivim pobedama u poseldnja dva derbija pokazao da nema konkurenciju u Srbiji.

"Zvezda je veliki klub, oni pobedjuju u seriji. Verovatno su očekivali da će iskoristiti naš umor i pretpostavili su da ne možemo da igramo na svaka tri dana maksimalno koncetrisano i angažovano. Moji igrači su pokazali da to mogu. Baš zato zaslužuju poštovanje", zaključio je Vujošević.

Slavko Vraneš imao je dva poena na derbiju:


Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je da je Partizan zasluženo pobedio, jer je od početka utakmice diktirao način i ritam igre.

"U prvoj četvrtini imali smo rezultatsku jednakost, ali ni taj deo meča nismo odigrali kako treba. Nismo reagovali na čvrstu i agresvnu odbranu Partizana. Okrećemo se ostalim utakmicama. Probaćemo da izborimo plasman u plejof u nadi da ćemo odigrati još neki meč protiv Partizana", kazao je Trifunović.

Elmedin Kikanović je sa 17 poena bio najefikasniji u Zvezdi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve