Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.05.2010.

23:33

Real u polufinalu, Veličković dobar

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u polufinale plej-ofa španske ACB lige pošto su u majstorici na svom terenu pobedili Kahasol sa 67:60.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novica Veličković meč je završio sa 12 poena, dok se Marko Jarić nije upisao u strelce.

Nakon što je Kahasol u prvoj utakmici pobedio Real u Madridu, tim Etorea Mesine je odlično odgovorio. Slavio je u gostima i izjednačio na 1-1, a zatim i pobedio u trećoj utakmici.

Real je vodio tokom svih 40 minuta, pa pobeda i plasman u polufinale nisu dolazili u pitanje. Veličković je za 24 minuta imao 12 poena (5-10 za dva), četiri skoka i dve ukradene lopte. Marko Jarić je na terenu proveo 16 minuta, i za to vreme je samo dva puta šutirao i promašio. Najbolji je bio Horhe Garbahosa sa 14 poena i pet skokova, a 12 kao i Veličković ubacio je i Serhio Ljulj.

U poraženom sastavu Tajron Elis ubacio je 17, a Duško Savanović za 33 minuta 15 poena (5-9 za dva) i pet skokova. Ivan Radenović meč je završio sa dva poena i dva skoka za 15 minuta.

Protivnik Reala u polufinalu biće Kaha Laboral, a Baskijci će imati i prednost domaćeg terena. U drugom polufinalu igraju Barselona i Unikaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve