Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.05.2010.

22:36

Plasa i Savanović pokorili Madrid

Košarkaši Kahasola pobedili su Real u Madridu sa 66:60 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa španske ACB lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Gosti predvođeni bivšim trenerom Reala Đoanom Plasom meč su prelomili sjajnom odbranom, pošto je domaćin za šest minuta poslednje deonice dao samo dva poena.

Najbolji igrač na meču bio je Duško Savanović sa 19 poena (4-5 za dva, 2-3 za tri, 32 min.), 6 skokova i 2 asistencije, a solidan je bio i Ivan Radenović – 8 poena (1-2 iz igre, 6-6 penali, 21 min.), 2 skoka i 3 asistencije.

Osim njih, odličan je bio Tarik Kirksej sa 14 poena, dok je u taboru Reala najbolji bio Lusi Bulok sa 13, a Serhio Ljulj dao je 10 poena.

Marko Jarić se nije upisao u strelce za 20 minuta na parketu (0-1 za dva), uz 4 asistencije i ukradenu loptu, dok je Novica Veličković zabeležio 6 poena (3-6 za dva, 21 min.), uz skok i 2 asistencije.

Real je u prvom poluvremenu uglavnom imao blagu prednost, ali najviše zahvaljujući fenomenalnom Savanoviću Kahasol se držao u igri. Pred početak poslednje deonice gosti su imali dva poena viška, a Real nije uspevao da nađe odgovor na vrlo pokretljivu zonsku odbranu rivala.

Madriđani su postajali sve nervozniji, nadovezali su se i zvižduci domaće publike, a posle trojke Misa Kahasol je poveo 61:51. Već tada je bilo jasno da će ekipa Đoana Plase napraviti brejk, Real je uspeo da se približi na -6, ali to je bilo sve.

U petak se igraju prve četvrtfinalne utakmice u serijama Barselona – Gran Kanarija, Kaha Laboral – Estudijantes i Valensija – Unikaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu