Nova vest
Košarka

Sreda, 19.05.2010.

21:05

SL: Zvezda se revanširala Tamišu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u 'Pioniru' ekipu Tamiša rezultatom 74:64 (20:24, 21:15, 21:9, 12:16) u devetom kolu Superlige Srbije.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

'Crveno-beli' su meč prelomili u trećoj četvrtini, kada su stekli 13 poena prenosti, posle čega su utakmicu mirno priveli kraju.

Kod Beograđana najbolji su bili Elmedin Kikanović sa 15 poena, Vuk Radivojević sa 14 i Marko Kešelj, koji je dodao 12 poena. Sa druge strane, u ekipi iz Pančeva jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Burić sa deset.

U rezultatski izjednačenoj prvoj četvrtini gosti su se malo bolje snašli. Poslednjih tri minuta prave seriju 8:0 i dolaze u vođstvo od 24:17. Radivojević trojkom smanjuje na 24:20 i tim rezultatom se ulazi u drugi period.

Gosti iz Pančeva su i u drugoj četvrtini vodili sa sedam poena razlike (37:30) ali ovog puta kraj perioda pripada "crveno-belima". Dobrom igrom u odbrani i raznovrsnim rešenjima u napadu Zvezda pravi seriju 10:0 i na poluvreme se odlazi rezultatom 40:39.

Zvezdini nastavlja u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Koševima Stojačića i Kikanovića nastavlja se serija koševa iz prvog poluvremena i na semaforu je 52:41. Treći period domaćini su dobili rezultatom 21:9 što gosti nisu uspeli da anuliraju do kraja meča. Sigurnom igrom u poslednjoj četvrtini izabranici trenera Trifunovića osigurali su petu pobedu u ligi.

U sledećem kolu Zvezda gostuje Borcu u Čačku, dok Tamiš dočekuje Radnički.

Zvezda sada ima pet pobeda iz devet mečeva, koliko ima i FMP, ali su "crveno-beli" bolji u međusobnim duelima pa trenutno drže četvrto mesto koje vodi u plejof i NLB ligu sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu