Nova vest
Košarka

Sreda, 19.05.2010.

20:39

SL: FMP lako protiv Borca

Igrači FMP-a pobedili su u Železniku čačanski Borac 96:78 (25:28, 31:13, 21:15, 19:22) u devetom kolu košarkaške Superlige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Borac je u Železniku parirao samo u prvom periodu, a izabranici Boška Đokovića meč su prelomili već u sledećem koji su dobili sa 31:13, te na poluvreme otišli sa prednošću od 56:41.

Meč je obeležio plej domaćih Filip Čović sa 20 poena i deset asistencija, dok je Miroslav Raduljica ubacio 25 poena i imao sedam skokova. Najbolji u Borcu bio je Rastko Dramićanin sa 20 poena i sedam skokova.

Vukosavljavić je ubacio 17 poena i imao pet uhvaćenih lopti, Aleksej Nešović 15 uz po pet skokova i asistencija, a Micević 12 poena i šest asistencija. Čovića i Raduljicu u FMP-u pratio je još samo Jeremić sa 11 poena.

Prvi period meča bio je izjednačen do same završnice, a onda je Borac došao do prednosti od sedam poena. Gosti su sledeću četvrtinu počeli sa tri poena prednosti, ali se Filip Čović razigrao i u tandemu sa Miroslavom Raduljicom doneo svom timu deset poena prednosti koja je nastavila da raste do 56:41 na poluvremenu.

Gosti u nastavku nisu imali snage da odgovore, pa su 'panteri' preko svojih centara stigao do 20 poena prednosti. Borac je uspeo da se koliko-toliko konsoliduje i preko Mićevića vrati na -15, ali su tu stali pa je FMP na kraju stigao do konačnih 96Đokić:78.

Đokić: "Strašno važna pobeda"

Tener FMP-a Boško Đokić istakako je važnost pobede za njegov tim koji se bori za četvrto mesto.

"Ovo je strašno važna pobeda. Razumljivo je posle nekih događaja da smo mekanije otvorili meč, ali zahvaljujući Dimiću i Stojadinoviću koji su uneli energiju u odbrani i pojačali ritam, uspeli smo da kontranapadom okrenemo u svoju korist. Posle prethodne utakmice, ni na ovoj šut za tri nas nije išao, ne znam razlog, ali radićemo na tome, kao i na većem angažovanju u odbrani u pojedinim fazama".

Igrač 'pantera' Marko Stojadinović čestitao je najboljem igraču meča Filipu Čoviću venčanje i istakao slab početak meča njegove ekipe.

"Otvorili smo loše utakmicu, mekano, a u drugoj pojačali odbranu i došli do 15 poena prednosti na poluvremenu. U nastavku smo pojačali igru još više i zasluženo slavili. Čestitao bih igračima Borca i svojim saigračima na dobroj utakmic"’.

Trener gostiju Aleksandar Bjelić smatra da je druga četvrtina prelomila meč u kojem je FMP zasluženo pobedio.

"Apsolutno zaslužena pobeda domaćina i čestitam im na njoj. Smatram da je ekipa FMP u ovom trenutku i kvalitetnija i iskusnija ekipa od nas, to su večeras i potvrdili na terenu. Evidentno je da je ekipa iz Železnika došla do pobede zahvaljujući odličnoj igri u drugoj četvrtini, tj. njenoj završnici. Tada su preko sjajnih Čovića i Raduljice uspeli da promene ritam i stvore osetniju prednost koju su i sačuvali do kraja. Ostaje nam da u završnici Superlige dođemo do još neke pobede, a to će u velikoj meri zavisiti od oporavka našeg ponajboljeg igrača, Jorovića, koji nam je i večeras mnogo nedostajao".

Najbolji igrač Borca na ovom meču Rastko Dramićanin takođe je istakao lošu igru njegovog tima u drugom periodu.

"Čestitao bih ekipi FMP-a na pobedi, mislim da je ključ našeg poraza u drugoj četvrtini i naš neshvatljiv pad u igri. Bili su apsolutni favoriti u ovoj utakmici, što su i dokazali. Nama ostaje da se spremamo za sledeće kolo, dolazi nam Zvezda, pa da pokušamo da ih iznenadimo".

Sledeći meč FMP igra protiv Metalca u Valjevu, dok Borac dočekuje Zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
ABA

Barać: Zvezda je veliki favorit

Trener Mege Marko Barać izjavio je da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj seriji polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, ali je istakao da će njegov tim igrati dobru košarku.

B92.sport

14:25

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu