Nova vest
Košarka

Sreda, 19.05.2010.

20:02

SL: Partizan teško do pobede

Košarkaši Partizana pobedili su Radnički 75:72 (20:19, 22:20, 17:16, 16:17) u devetom kolu Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Aktuelni šampion je do osmog trijumfa stigao u poslednjem minutu meča u kojem su domaći košarkaši sjajno parirali rivalu u svim parametrima ne dozvolivši ni u jednom trenutku da se rezultatski odvoji.

Najbolji u Partizanu bili su Dušan Kecman sa 23 poena, po četiri asistencije i ukradene lopte, te Jan Veseli sa 19 poena i osam skokova. Sa druge strane istakao se Vukašin Aleksić sa 16 poena i šest asistencija.

Još tri njegova saigrača imala su dvocifren broj poena. Brkić je ubacio 12, a Vuksanović i Pantić po 11.

Uzrok teške pobede Partizana mogao bi se tražiti i u izuzetno lošoj igri centarske linije Marić-Vraneš-Roberts koja je zajedno postigla samo devet poena.

Od prvog minuta duel dva tima bio je veom izjednačen uz samo nekoliko mini-serija Partizana koja nisu bile dovoljne da se rezultatski odlepi. "Crno-beli" su prvi put preuzeli kontrolu kod rezultat a 9:7 za rivala kada su serijom 9:0 stekao pet poena prednosti. Kragujevčani su se ipak vrlo brzo vratili, ali je Mitrović trojkom vratio prednost na 19:13. Ipak, Vukašin Aleksić je sa pet poena ponovo vratio meč u egal za 20:19 na kraju prvog perioda.

Posle izjednačene igre u uvodnim minutima druge četvrtine, Vujošević uzima tajm-aut kod rezultata 24:24, što je ubrzalo igru "crno-belih" koji su novom serijom 7:0 pobegli na 31:24. Ipak, ni tada se igrači Radničkog nisu predali pa su identičnom serijom izjednačili, ali je Partizan ipak zadržao prednost poenima Mekejleba i Veselog (37:31). Raspoloženog Čeha koji je nekoliko puta atraktivno završavao napade nisu, pak, ispratili centri njegovog tima jer su izgubili nekoliko duela pa se Radnički ponovo vratio na 42:39 posle prvih 20 minuta.

"Crno-beli" su tokom sezone utakmice uglavnom rešavali u trećem periodu, ali u hali "Jezero" nisu mogli da dođu do izražaja. Oba tima su igrala veoma nervozno i previše napade završavali izgubljenim loptama, ali je Partizan ipak čuvao prednost koja je u jednom trenutku stigla do devet poena nakon trojki Kecmana i Božića. Kapiten Kragujevčana Aleksić ipak brzo vraća svoj tim na 56:55, ali beogradski tim četvrtinu ipak završava sa četiri poena prednosti (59:56).

Početak poslednjeg perioda pripao je Radničkom. Vuksanović trojkom smanjuje na 59:58, a pošto je Veseli bio polovićan sa slobodnih bacanja, Mekejleb je dobio petu ličnu pa je Partizan u nastavku igrao bez klasičnog plejmejkera jer rašić nije doputovao u Kragujevac. Do domaćini koriste te nakon tri slobodna bacanja koja pogađa Aleksić prvi put stiže do prednosti (63:66). Šampion ipak lagano vraća na plus tri u svoju korist, ali Vuksanović novom trojkom donosi izjednačenje 66:66. U tim trenucima Partizan je sjajno zaigrao u odbrani i serijom 6:0 stigao do 72:66. Ni to ipak nije rešilo utakmicu jer raspoloženi Kragujevčani novom trojkom, ovaj put Brkića smanjuju na samo poen zaostatka (72:71) 35 sekundi pre kraja. Roberts postiže samo jedno slobodno, ali domaćini u sledećem napadu promašuju šut za tri poena, pa Kecman polaganjem rešava meča (75:72).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu