Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.03.2010.

22:09

EL: Sjajni Jarić i Teodosić

Košarkaši Real Madrida i Olimpijakosa zabeležili su pobede u drugim mečevima četvrtfinalnih serija Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Real je nakon poraza u Barseloni u utorak napravio brejk pobedivši najvećeg rivala rezultatom 70:63, a sjajnu rolu imao je Marko Jarić sa 11 poena i sedam iznuđenih faulova. Za razliku od Barse, siguran na svom terenu bio je Olimpijakos koji je i drugi pot savladao poljski Prokom rezultatom 90:73. Jedan od najboljih igrača u ekipi Panajotisa Janakisa još jednom je bio Miloš Teodosić sa čak 12 asistencija.

Serije se sada sele u Madrid odnosno Gdinju gde će u utorak biti odigrani treći mečevi.

Ekipa Etorea Mesine je u prvom meču u utorak 35 minuta imala rezultat, ali je u finišu padom koncentracije dozvoilila Kataloncima da slave. Ovoga puta Real je u istom ritmu odigrao svih 40 minuta. Minutažu je napokon dobio Novica Veličković, a Marko Jarić i Hrvat Ante Tomić predvodili su ’kraljevski klub’.



Jarić je meč završio sa 11 poena (1-2 za dva, 1-2 za tri, 6-8 penali), šest skokova, sedam iznuđenih faulova, i indeksom 19. Bolji od njega bio je samo centar Ante Tomić sa 22 poena i indeksom 26. Novica Veličković je posle nekoliko mečeva pauze odigrao 11 i po minuta i na kraju je imao tri poena (1-4 za dva, 1-1 penali), i po dva skoka i asistencije.

U sastavu Barse, koja ponovo nije dolazila do svoje prepoznatljive igre, najbolji su bili Pit Mikel sa 13, Erazem Lorbek sa 12 i Fran Vaskez sa 10 poena. Real je od početka do kraja utakmice igrao taktički savršeno, održavao je od 5-7 poena razlike i zasluženo je izborio brejk.

Na duelu u Pireju Olimpijakos je, iako to rezultat ne pokazuje, ponovo imao puno problema sa Prokomom, a pirejske ’crveno-bele’ je do pobede ponovo predvodio tandem Teodosić-Kleiza.

Srpski reprezentativac meč je završio sa 14 poena (2-4 za dva, 2-3 za tri, 4-4 slobodna bacanja), tri skoka, sjajnih 12 asistencija i indeksom uspešnosti 27. Litvanac Linas Kleiza je ipak ponovo poneo epitet igrača utakmice. Kleiza je imao 26 poena, devet skokova i indeks 35.



Olimpijakos je na startu meča zaigrao ozbiljno, napravio je zalihu od skoro 20 poena razlike, ali onda je stao. Poljaci su se malo po malo vraćali, i u samom finišu treće četvrtfine prišli su na 59:58. Tada je Teodosić pogodio trojku, i prelomio meč. U nastavku je Olimpijakos ponovo napravio razliku i tako došao nadomak plasmana na završni turnir u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve